Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümüşhaneli Şehidin Adı Hatıra Ormanında Yaşatılacak

Geçtiğimiz Şubat ayında Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde şehit olan Gümüşhaneli Jandarma Teğmen Recep Erdoğan’ın doğduğu köyde 30 dönümlük alana meyve türlerinden oluşan hatıra ormanı oluşturuldu.Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğü...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçtiğimiz Şubat ayında Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde şehit olan Gümüşhaneli Jandarma Teğmen Recep Erdoğan’ın doğduğu köyde 30 dönümlük alana meyve türlerinden oluşan hatıra ormanı oluşturuldu.
Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğü tarafından şehit Jandarma Teğmen Recep Erdoğan anısına oluşturulan ormana ilk fidanı Vali Yücel Yavuz, şehit teğmenin annesi Mecnun, babası Vahittin ve kardeşi Osman Erdoğan’la birlikte dikti.
Merkeze bağlı Hasköy Köyü’nde düzenlenen törende ilk olarak şehit Teğmen Erdoğan’ın Merkez Mahallesi’ndeki kabri ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Mezarlığın etrafında dikilen ağaçların ardından köyün alt tarafında oluşturulan alana geçildi.
Bölgede yer alan Aktaş İlkokulu öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte konuşan Vali Yavuz, “1 Şubat günü Gümüşhane Hasköy’den teğmenimiz Recep Erdoğan kardeşimiz şehit oldu. Ailesi köyde ikamet ediyor. Babası, dedesi, annesi kardeşleri hepsi burada. Biz de bu bölgede şehidimiz Recep Erdoğan teğmenimiz adına bir orman oluşturalım dedik. Orman teşkilatımız bu konuda bir öneri getirdi, o da uygun görüldü. Bölgede bir orman oluştu. Orada farklı türde fidanlar dikildi” dedi.
“HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ”
Oluşturulan ormana Şehit Teğmen Recep Erdoğan’ın adının verildiğini dile getiren Vali Yavuz, “O gönlümüzde yer etti. Hiçbir zaman unutmayacağız, gördükçe hatırlayacağız. Bu manada da hem orman teşkilatımıza hem köy muhtarlarımıza hem yöre halkımıza teşekkür ediyorum. Sizler de buna sahip çıkacaksınız, çünkü siz bu bölgenin, bu köyün çocuklarısınız. Türkiye’mizin çocuklarısınız. Hem orman bilincimiz gelişmiş olacak hem şehitlerimize, şehit ailelerine olan vefa borcumuzda bir vesileyle tescil edilmiş oldu ve ileriye dönükte olacak. Hayırlı olsun diyorum. Koruyalım, kollayalım” diye konuştu.
Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Veysel Kodalak ise Şehit Teğmen Recep Erdoğan Hatıra Ormanı için 30 dönümlük bir alan oluşturulduğunu, belirlenen alan içerisine gelir getirici türlerden olan dut, ceviz, kiraz, ıhlamur, vişne, elma ve armut türleri diktiklerini, çevresine de 300 adet sarıçam fidanı dikileceğini kaydetti.
Tören, şehit Teğmen Erdoğan için oluşturulan hatıra ormanına fidan dikimi ve Vali Yavuz’un törene katılan Aktaş İlkokulu ve Gümüşhane Lisesi öğrencilerine kitap ve çeşitli hediyeler vermesi ile sona erdi.
Törene Vali Yücel Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, Emniyet Müdürü Orhan Kar, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Veysel Kodalak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, İl Müftüsü Ercan Aksu, şehit Teğmen Recep Erdoğan’ın babası Vahittin, annesi Mecnun, kardeşi Osman Erdoğan, yöre halkı ve öğrenciler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.