Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümüşhane’den Hortum Geçti

Gümüşhane’nin Torul İlçesi’ne bağlı Uğurtaşı Köyü’nde hortum nedeniyle vatandaşların ahır ve samanlıkları zarar gördü, ağaçlar kırıldı.Geçtiğimiz Cuma günü öğlen saatlerinde etkili yağmurun öncesinde vadi boyunca gelen...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 09:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümüşhane’den Hortum Geçti
Gümüşhane’nin Torul İlçesi’ne bağlı Uğurtaşı Köyü’nde hortum nedeniyle vatandaşların ahır ve samanlıkları zarar gördü, ağaçlar kırıldı.
Geçtiğimiz Cuma günü öğlen saatlerinde etkili yağmurun öncesinde vadi boyunca gelen hortum, köyün Alpullu Mahallesi’ni vurdu. Mahallede bulunan ahır ve 2 samanlığın çatılarını söküp metrelerce uzağa götüren hortum, bazı ağaçları kırarken bina duvarlarında bulunan ve onlarca yıldır sapa sağlam duran ağaç direkleri de kırıp geçirdi. Kardeşiyle birlikte samanlığın içindeki duvarı tamir ederken hortuma yakalanan Ali Osman Elmahtı (50) kafasından hafif şekilde yaralanırken, olayın nasıl olduğunu anlamadıklarını, gözlerini açtıklarında samanlıktaki otların ve çatı saclarının havada uçuştuğunu söyledi.
Köyde çiftçilikle uğraşan Elmahtı, yaşadıklarını anlatırken olayın hala etkisinde olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz Cuma günü saat 14.30 sıralarında samanlığın içerisindeki duvarı tamir ederken, çatı birden bire uçtu. Hortum oldu sanırım. Dere boyu geldi, samanlığın kapısından içeriye girerek çatıyı aldı götürdü. Birden bire oldu. Ne olduğunu anlayamadık” dedi.
“ÇATILARIN SACLARINI SÖKTÜ, AĞAÇLARI KIRIP, DUVARLARI YIKTI”
Hortumun mahallede çatıların saclarını söküp savurduğunu, ağaçları kırıp duvarları yıktığını kaydeden Elmahtı, “Otları aldı havaya kaldırdı. Sadece bizim mahalleye zarar verdi. 2 hanenin 1 ahır ve 2 samanlığı ciddi zarar gördü. O sırada bende kafama darbe aldım ama nereye, nasıl vurduğumu bilmiyorum. Toz dumana karıştı. Ardından da yağmur yağdı. Yaklaşık 5 ton otumu aldı gitti rüzgar” diye konuştu.
Olay anında samanlıkta kardeşiyle birlikte yıkılan duvarı tamir ettiklerini dile getiren Elmahtı, “Kardeşimle duvarı tamir ediyorduk. Allah’tan duvarın üzerinde değildik. Yoksa bizi de götürecekti. Çok kısa sürdü. Biz ne olduğunu anlayamadık bile. Toz gelince gözlerimizi kapatmıştık açtık ki ne çatı var ne otlar” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.