Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümüşhane’de 19 bin 475 öğrenci karne aldı

Gümüşhane’de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler olmak üzere 175 okul ve kurumda öğrenim gören 19 bin 475 öğrenci için yarıyıl tatili başladı.Yarıyıl tatili nedeniyle Şehit Murat Yıldız İlkokulunda karne töreni düzenlendi. Törende...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümüşhane’de 19 bin 475 öğrenci karne aldı

Gümüşhane’de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler olmak üzere 175 okul ve kurumda öğrenim gören 19 bin 475 öğrenci için yarıyıl tatili başladı.

Yarıyıl tatili nedeniyle Şehit Murat Yıldız İlkokulunda karne töreni düzenlendi. Törende öğrencilere yarıyıl tatilinde bolca eğlenmelerinin yanında mutlaka kitap okumaları önerisinde bulunan Vali Vekili Ali Arıkan, karne sevinci yaşayan öğrencileri tebrik etti.

Törende öğrencilere karneleri davetliler tarafından takdim edilirken ayrıca her öğrenciye okumaları için kitap ve çeşitli hediyeler verildi.

Aynı okulun görme engelli başarılı öğrencisi İbrahim Emsal Eren de karne heyecanını yaşadı. Karnesini Eren’e veren Vali Vekili Ali Arıkan eğitimin asıl görevinin hayata bakışın iyi kurgulanmasını, araştıran, soran, eleştiren ve eleştirilere tahammül eden, vatanına, ailesine, toplumuna bağlı, değerlerine saygılı, tarihini bilen insan yetiştirmek olduğunu belirtti.

Törene Vali Vekili Ali Arıkan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, kurum müdürleri, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Karne heyecanını evinde yaşadı

Evde eğitim gören Aysın Rafet Ataç İlkokulu 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Berat Kaan Coşkun da evinde karne heyecanı yaşadı.

Berat Kaan Coşkun ile bir süre sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan sohbet ettikten sonra karnesini ve çeşitli hediyeler verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “İlimizde evde eğitim gören 11 öğrencimiz var. Bu devletimizin güzel bir uygulaması. Okula gidemeyenin ayağına okul gidiyor. Türkiye çağdaş eğitimi yakalamış olmanın gururunu yaşıyor. Bu projeyi başlatan Milli Eğitim Bakanlığımıza öğrenci ve veliler adına teşekkür ediyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.