Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümüşhane Üniversitesi’nde 22 personel açığa, 6 personel gözaltına alındı

Gümüşhane Üniversitesi’nde 22 personel açığa alınırken, 6 personel ise gözaltına alındı.Gümüşhane Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY’ye yönelik Gümüşhane Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve diğer kurumlarla işbirliği...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümüşhane Üniversitesi’nde 22 personel açığa alınırken, 6 personel ise gözaltına alındı.
Gümüşhane Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY’ye yönelik Gümüşhane Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve diğer kurumlarla işbirliği içinde yürütülen çalışmalar sonucunda üniversitede görev yapan 3 doçent, 9 yardımcı doçent, 5 öğretim görevlisi, 2 araştırma görevlisi, 1 daire başkanı, 1 fakülte sekreteri ve 1 şube müdürü olmak üzere 19 akademik, 3 idari toplam 22 personelin açığa alındığı bildirildi. Açıklamada, bu kapsamdaki çalışmaların titizlikle ve kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.
5’i akademik 6 personel gözaltına alındı
Öte yandan, FETÖ/PDY ile ilintisi bulunan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında Gümüşhane Üniversitesi’nde çalışma yapan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilk aşamada 5 akademisyen, 1 idari personel olmak üzere toplam 6 kişiyi gözaltına aldı. FETÖ/PDY’ye üyelik bağlantıları araştırılan şahısların 15 Temmuz darbe girişimiyle bağlantısı olup olmadığı da soruşturuluyor. Emniyette sorguları devam eden akademisyen ve idari personel, ifadelerinin alınmalarının ardından savcılığa sevk edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.