Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümüşhane Taşı Davos’u Süsleyecek

Dünyada ve Türkiye’de olmayan renkli granitlere sahip ve taş ihraç eden bir şehir olan Gümüşhane’de genç girişimci Abdullah Karabulut, Türkiye’de sayısı bir elin parmağını geçmeyen taşa baskı tesislerinden birisini Gümüşhane’ye...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümüşhane Taşı Davos’u Süsleyecek
Dünyada ve Türkiye’de olmayan renkli granitlere sahip ve taş ihraç eden bir şehir olan Gümüşhane’de genç girişimci Abdullah Karabulut, Türkiye’de sayısı bir elin parmağını geçmeyen taşa baskı tesislerinden birisini Gümüşhane’ye kurdu.
Babasından devraldığı iş yerini bölgede tek, ülkede sayılı tesislerden birisi haline getiren 21 yaşındaki Karabulut, şimdi de taşlarıyla dünyaca ünlü Gümüşhane’de taşa baskı yapmaya başladı.
Piyasadaki en kaliteli mürekkeplerle hem dış mekan hem de iç mekanda kullanılabilecek baskı işini yapan Karabulut, akademik literatürlere giren yeşil granit ve traverten taşa yüksek kalitede renkli baskı işi yapıyor.
GÜMÜŞHANE TAŞLARI DAVOS’U SÜSLEYECEK
Duvar giydirmeden promosyon ürünlerine kadar her türlü baskıyı gerçekleştiren Karabulut, 3 ay önce başladığı taşa promosyon baskı işini Doğu Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleştiren tek tesisin ülkenin her yerinden siparişler aldığını hatta İsviçre’nin Davos şehrine gönderdikleri numunelerden olumlu dönüş aldıklarını ve sipariş beklediklerini söyledi.
GELENEKSELLE TEKNOLOJİNİN BULUŞMUŞ HALİ: TAŞA BASKI
Taşa baskı için ciddi yatırım yaptıklarını kaydeden Karabulut, Gümüşhane taşının ısıya dayanıklı ve dış mekanda halihazırda kullanılan bir taş olduğunu belirterek, taşa baskı işini gelenekselle teknolojinin buluşmuş hali olarak nitelendirdi.
Aynı zamanda Mimarlık bölümü 3.sınıf öğrencisi Karabulut, taşa baskı yöntemiyle kişiye özel promosyonlar, bardak-çaydanlık altlığı, saat, plaket, çerçeve, kalemlik, masa üstü isimlik ve duvar giydirme yapabildiklerini ifade etti.
GÜNDE 86 BİN SAYFA RENKLİ BASKI KAPASİTELİ TESİS
Kemaliye Camisi Pasajı’nda 4 kişilik genç kadrolarıyla çok sayıda makineyle hizmet verdiklerini ifade eden Karabulut, “İşletmemizde ayrıca günde 86 bin sayfa A4 renkli baskı yapabilme kapasitesine sahip baskı makinemiz var. 3x2 metrelik billboard baskı yapabilme kapasitesine sahip tek tesisiz. El değmeden kırım, katlama ve zımbalı baskı yapan ve bölgede tek olan makine de bizim tesisimizde. Bu makineyle dergi ve 2 kırımlı broşürü tek seferde basabiliyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.