Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümüşhane "Darbeye hayır" dedi

İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen darbe girişimine Gümüşhane’de binlerce kişi bayraklarla karşı çıktı. Vali telefonla bağlandığı alanda binlerce kişiye görevinin başında olduğunu duyurdu.Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 02:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 02:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümüşhane "Darbeye hayır" dedi
İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen darbe girişimine Gümüşhane’de binlerce kişi bayraklarla karşı çıktı. Vali telefonla bağlandığı alanda binlerce kişiye görevinin başında olduğunu duyurdu.
Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara inen çağrısıyla birlikte Belediye hoparlöründen yapılan anonsların ardından dakikalar içerisinde Gümüşhane AK Parti İl Başkanlığı önünde binlerce kişi toplandı.
Alanda toplanan ve sloganlar atan vatandaşlar darbeye ve darbecilere karşı olduklarını haykırırken Gümüşhane Valisi Okay Memiş, alanda bulunanlara telefonla bağlanarak seslendi ve görevinin başında olduğu mesajını verdi.
Vali Memiş, “Biz başından beri bu darbe girişiminin karşısındayız. Başından beri de tanımadık. Ben görevimin başındayım. Alay Komutanımızla birlikte başından beri tanımadığımızı deklare ettik İçişleri Bakanlığına. Tüm vatandaşlarımı müsterih olsunlar. Biz görevimizin başındayız. Asla böyle bir darbe girişimini kabul etmiyoruz. Gümüşhane Jandarma teşkilatının hiçbirisi böyle bir girişimi kabul etmiyor. Müsterih olun. Demokratik bütün tepkilerimizi ayın Cumhurbaşkanımızın takdir ve talepleri ile göstereceğiz. Ama taşkınlığa da meydan vermeyeceğiz. Aramızda birtakım özellikle paralel yapılanmanın provokatörleri olabilir. Onlara karşı da dikkatli ve uyanık olacağız. Biz görevimizin başındayız ve her zaman sizlerle beraberiz” dedi.
Gümüşhane ayakta
Alanda bulunan vatandaşlar hitap eden Milletvekili Cihan Pektaş ise "Kısmi bir kalkışma oldu. Daha sonra genel merkezimiz ve Cumhurbaşkanımızdan gelen talimat doğrultusunda meydanlarda toplandık. Şuanda bütün Gümüşhane, Türkiye’nin bütün illerinde milletimiz ayakta. Milletimiz demokrasiye sahip çıkıyor. Gümüşhanemizde herş ey normal. Ancak provokatörler aramıza girebilirler. Bu hainlerin emellerinden birisi de halkı birbirine karşı kışkırtmak. Bu millet Menderes’e sahip çıkamadı, Turgut Özal’a sahip çıkamadı, Necmettin Erbakan’a sahip çıkamadı ama bu millet demokrasiye ve Cumhurbaşkanımıza sahip çıkacak” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Ercan Çimen de konuşmasında Gümüşhane’de herhangi bir sıkıntı olmadığına vurgu yaparak, “Ülke de bir sıkıntı olmayacak arkadaşlar. Bu asker bizim, bu polis bizim. Bizim çocuklarımız. İçinden birkaç tane hain çıkabilir. Demokrasi kazanacak. Onlara fırsat vermeyeceğiz. Halkın dediği olacak. Provokatörlere dikkat edelim. Bayraklarımızla sabaha kadar burada bekleyeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.
STK’lardan tepki
Memur-Sen ve STK’ları temsilen söz alan Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu ise “Biz hiçbir zaman Cumhurbaşkanına boyun eğdirmeyeceğiz, kendimiz de boyun eğmeyeceğiz. Bu millet hiçbir zaman boyun eğmedi, eğmeyecek. Hangi güçler karşımıza çıkarsa çıksın onları ezip geçeceğiz. Hiçkimsenin korkusu ve endişesi olmasın” şeklinde konuştu.
Gece saat 01.40’da tüm yurtta olduğu gibi Gümüşhane’de tüm camilerden ezan ve sala okunurken, Gümüşhane’de birçok STK ardı ardına açıklama yaparak darbeye ve darbecilere karşı olduklarını deklare etti. STK’ların ortak açıklaması şu şekilde: "Dünya masumlarının sesi olan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümetine karşı melun hainlerin başlattığı darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu melun girişim demokrasiden yana tavır koyan Gümüşhane halkı ve STK’ları tarafından şiddetle kınanmaktadır. Kanımızın son damlasına kadar Gümüşhaneliler olarak demokrasimizi, devletimizi, hükümetimizi ve Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ölümüne yanında olacağımızı saygı ile kamuoyuna duyururuz. Yaşasın Türk demokrasisi.”
Mehter marşlarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın okuduğu şiirlerin seslendirildiği alanda ilerleyen saate rağmen kadın erkek, genç yaşlı binlerce Gümüşhaneli "darbeye dur" dedi.
MHP ve SP il başkanları da "Darbeye hayır" eylemlerine destek verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.