Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, TESK İftarına Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Bir yandan terörle mücadele ederken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da şehirlere sızmış, oradaki esnafımızın, oradaki halkımızın başına bela olan terör örgütüyle mücadele ederken, bir yandan...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 23:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 23:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Bir yandan terörle mücadele ederken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da şehirlere sızmış, oradaki esnafımızın, oradaki halkımızın başına bela olan terör örgütüyle mücadele ederken, bir yandan da ekonomimizi kalkındırmaya, refahımızı artırmaya gayret ediyoruz. Bizler her daim esnafımızın yanındayız” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından TESK Otel’de düzenlenen iftar programına katıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı iftar sonrası konuşma yapan Tüfenkci, “İnşallah bu saldırıyı milletimiz atlatacak. Bu millet büyük bir millet, devletimiz çok büyük bir devlet. Bir yandan terörle mücadele ederken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da şehirlere sızmış, oradaki esnafımızın, oradaki halkımızın başına bela olan terör örgütüyle mücadele ederken, bir yandan da ekonomimizi kalkındırmaya, refahımızı artırmaya gayret ediyoruz. Bizler her daim sizlerin yanındayız, esnafımızın yanındayız. Ben göreve geldikten sonra her gittiğim ilde sizlerle buluşmaya gayret gösteriyorum. Sizlerin sorunlarını çözme noktasında, en azından dile getirme noktasında, birlikte çözüm arama noktasında hep beraber gayret gösteriyoruz. Sizlerden gelen talepler noktasında, hem odalarımızı, hem birliklerimizi yeniden yapılandırmalıyız, daha da güçlendirmeliyiz, onların mali kaynaklarını artırmayız. Esnafımıza, esnaf kuruluşları olarak daha fazla el atmalısınız, daha fazla yanlarında olmalısınız. Bunun için de sizlerin güçlü olması lazım” ifadelerini kullandı.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise iftar programı kapsamında yaptığı konuşmada, “Hep birlikte bu ülkeyi yönetiyoruz. Esnaf ve sanatkarlar bu ülkenin vazgeçilmez unsurları. Sayın Bakanımızın geldiği günden beri gümrük kapılarındaki yakalanan kaçak ürünlerin, başta tabi esnafı rahatsız eden, kaçak sigara ve kaçak alkollü içkilerin, ülkemizdeki bu yapılan köprüler gibi daha nicelerinin yapılmasına mani olan dönemler artık geride kaldı. Yüzde 24’ten 23’ten, 21’lere düştüğü zaman 20’lere düştüğü zaman seviniyorduk. Bugün yüzde 11’e hatta yüzde 10’lara geriledi. Yapılınca, bakılınca bu işlerin birçoğunun hallolacağını hep birlikte gördük” diye konuştu.
“ESNAF VE ZANAATKAR OLARAK, ELİMİZİ HER ZAMAN TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ”
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Palandöken, şöyle devam etti:
“Biz, acısını yüreğimizde hissettiğimiz ama ölenlerin dışında yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Ailelerine devletimiz her türlü desteği, katkıyı ve onların bundan sonraki yaşamlarını idame etmeleri için elinden gelen desteği verecek. Bizler de esnaf ve zanaatkar olarak elimizi her zaman taşın altına koyuyoruz. Bu ülke bizim ülkemiz, bu ülkede huzur ve güven olduğu sürece inanın ki her şey çok daha güzel olacak.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.