Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: “Terörün kökünü kazıyacağız”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, milletin artık teröre yeter dediğini belirterek “Terörün kökünü kazıyacağız” dedi.Gümrük ve Ticaret Bakanı Av. Bülent Tüfenkci Malatya’da teravih namazı sonrası vatandaşlarla biraraya...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 03:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 03:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: “Terörün kökünü kazıyacağız”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, milletin artık teröre yeter dediğini belirterek “Terörün kökünü kazıyacağız” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Av. Bülent Tüfenkci Malatya’da teravih namazı sonrası vatandaşlarla biraraya geldi. Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde Mahallesi’ndeki Merkez Camii’nde kılınan teravih namazı sonrası Arif Nihat Asya Parkı’nda mahalleli ile buluştu. Mahalle toplantısına Bakan Tüfenkci’nin yanı sıra AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile Yeşilyurt AK Parti ilçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya katıldı.
“Bizler başkaları gibi sırtımızı terör örgütüne dayamadık”
Açılış konuşmalarının ardından söz alan Bakan Tüfenkci, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde Malatya’da hemşerileri ile buluşmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, “Bizler başkaları gibi falan örgüte sırtımızı dayamadık. Biz sırtımızı millete dayıyoruz, halka dayıyoruz. Allah’ın izniyle de biz sadece hak’ka ve halka hesap veririz. Bu mantalite kapsamında halka hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz” diye konuştu.
Bir yandan terörle mücadele ederken bir taraftan da ülkenin refah düzeyini arttırmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Bakan Tüfenkci, “Bir yandan Doğu ve Güneydoğu’da PKK teröründen şehirleri temizlemeye çalışırken bir yandan da esnaflarımızın, tacirlerimizin ve tüccarlarımızın dükkanlarını açık tutmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da alçakça insanlık dışı saldırılara maruz kalan Türkiye’yi teröristlerden temizlemek için mücadele ediyoruz. Sizlerden aldığımız desteklerle de devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
“Millet artık yeter dedi”
Ülkede terörün kökünü kazıyacaklarını dile getiren Tüfenkci, “Terörün kökü kazınana kadar gece gündüz demeden mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü bu millet artık yeter dedi. Kendilerine musallat olan ve sülük gibi kanlarını emmeye çalışan bu terör örgütüne artık yeter dedi. Allah’ın izniyle şehirlerde temizledik, kırsalda da temizleyip bu milleti huzura kavuşturacağız” diye konuştu.
Bakan Tüfenkci, terörün sonlanması ile hem ülkenin üretiminin artacağını ve bu kapsamda refah pastasından daha çok pay alınacağını söyledi.
“Yeşilyurt’u en gözde ilçelerden yapacağız”
Malatya’yı daha fazla kalkındırmak istediklerini belirten Tüfenkci, “Yeşilyurt’u Malatya’nın en gözde ilçelerinden biri yapmak istiyoruz. Biz istiyoruz ki Tecde Şentepe’nin dönüşümü ve gelişimi Allah’ın izniyle daha hızlı olsun. Bunun için ben Büyükşehir Belediye Başkanım ve Yeşilyurt Belediye başkanıma teşekkür ediyorum. Yıllar öncesinin çarpık kentleşmesinin bugün izlerini silmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Elbette ki eksikliklerimiz var, sorunlarımız var ama bu sorunları da iletmek ve çözmek için fırsatlarımız var” şeklinde konuştu.
“işte gerçek halk iktidarı burada”
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’de konuşmasında muhalefeti eleştirerek “İşte gerçek halk iktidarı burada. Halkçıyız deyip, Marksist, kominizmi, ataizmi enjekte etmeye çalışanların gelip bu tabloyu görmeleri lazım. Eğer bu atmosferi yaşayabiliyorsak işte halkın gerçek iktidarı bu olsa gerek. Ama maalesef sırtını halka dönerek halkın değerleri ile barışık olmadan insanlarımızın zihinlerini işgal etmeye kalkışan o Marksistlerin bu tabloyu çok iyi görmeleri gerekiyor” diye konuştu.
Doğu ve Güneydoğu’da mübarek günlerde bile terör örgütünün hain saldırılar yaptığına işaret eden Şahin, “O mihraklarında inşallah bir gün sizlerin duası ile devlerimizin iktidarımızın da bunun üzerine emin adımlarla gitmesi ile inşallah sonlandıracağız. Cenabı Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin, aramıza nifak sokmaya çalışanlara fırsat vermesin” ifadelerini kullandı.
“Bütün Müslüman coğrafyasında kan dökülüyor”
Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısına da değinen Şahin, “2 gün önce yine kanlı terör örgütlerinden bir tanesi çok lanetli bir yöntemle Atatürk Havalimanı’nda saldırı gerçekleştirdi. Orada katledilen kardeşlerimize Rabbim merhamet eylesin. Bütün İslam coğrafyasında maalesef Müslümanlar birbirlerinin kanlarını döküyorlar. Bugün inşallah ellerimizi semaya açtığımızda bu coğrafyada birlik ve beraberliğin oluşması için huzur ve barışın gelmesi için dua edelim” dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler mahallelinin sorunlarını dinledi. Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kadir Gecesi özel programına katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.