Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümrük Müdürü Aygün: "Limandaki x-ray cihazı yetersiz iddiaları asılsız"

Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ali Aygün, İskenderun Limanı’nda Gümrük Müdürlüğü tarafından yeterince kontrol yapılmadığı ve İskenderun Limanı’ndaki x-ray cihazının yetersiz olduğu yönündeki iddiaların asılsız...

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ali Aygün, İskenderun Limanı’nda Gümrük Müdürlüğü tarafından yeterince kontrol yapılmadığı ve İskenderun Limanı’ndaki x-ray cihazının yetersiz olduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.
Aygün, yaptığı açıklamada, tır şoförlerinin yükü İskenderun Limanı’nda x-raydan geçirilirken, bu konuda çok hassas ve titiz davrandıklarını, ayrıca araç içerisindeki paketleri inceleyen mobil kargo x-ray cihazının da geldiğini, işleme girdiğini belirtti.
Tır şoförlerinin iddialarına değinen Aygün, “Suudi Arabistan’a, Captagon gibi bir parça sentetik uyuşturucuların ihbarı yapılıyor. O araçların sahipleri diyor ki, ‘oranın kaçakçılık ekipleri ellerini attıkları gibi buluyorlar bu maddeyi.’ Bizim düşüncemiz, bu mal bir şebeke tarafından büyük porsiyonlar halinde götürüldüğü yönünde. Ancak hedef saptırmak için Suudi otoritelerince bunların yakalatılarak diğer malların geçirildiği yönündedir, asla geçit vermeyeceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.