Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülmez: “Gazeteciler Toplumun Sesidir”

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi Erol Gülmez, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ve Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının 111’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2019 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2019 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gülmez: “Gazeteciler Toplumun Sesidir”

Gülmez mesajında, basının toplumsal düzenin korunmasındaki rolüne dikkat çekti.

Demokratik sistemin korunması ve istikrarlı biçimde geliştirilebilmesi için özgür ve ilkeli basının önemini vurgulayan Gülmez, gazetecinin öncelikli görevinin, gerçeği en yalın haliyle aktararak, kamuoyunun doğru bilgilenmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Gülmez yerel basının önemine dikkat çekti

Basının farkındalık yaratma özelliğine sahip olduğunu ifade eden NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Erol Gülmez şunları söyledi; “Gazeteci, halkın sorunlarını duyurarak sosyal, ekonomik, kültürel sorunların çözümü için farkındalık yaratır; toplumsal sorunların tespitinde ve çözümünde rol oynar. Basın meslek ilkelerine bağlı, kişi hak ve özgürlüklerine saygılı, toplumsal sorumluluk duygusuyla hareket eden ve objektif yayıncılık anlayışı toplumsal düzenin korunmasında pay sahibidir. Bu noktada yerel basın da en az ulusal basın kadar önemlidir. Zira yerel basın kuruluşları, ulusal basının göremediği, erişemediği, göz ardı ettiği noktalarda kamuoyunun gözü, kulağı olur. Toplumun sesi olmayı üstlenen gazetecilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, bu vesileyle bıkmadan, gece-gündüz demeden, zor koşullarda büyük bir özveriyle görevini yerine getiren tüm basın emekçilerine teşekkür ediyorum.”dedi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.