Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güllük Limanı’ndan Sığınmacı Transferi Gerçekleşti

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasındaki geri kabul anlaşması gereği Yunanistan’ın Kos Adası’ndan gelen üçüncü mülteci kafilesi Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Güllük Limanı’na ulaştı.31 mülteciyi taşıyan Asım Kaptan isimli...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasındaki geri kabul anlaşması gereği Yunanistan’ın Kos Adası’ndan gelen üçüncü mülteci kafilesi Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Güllük Limanı’na ulaştı.
31 mülteciyi taşıyan Asım Kaptan isimli feribot saat 12.00 sıralarında Kos Adası’ndan yola çıkarak 13.30’da Güllük Limanı’na ulaştı. Sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemi alınan limanda UNKE ekipleri, 112 Sağlık ekipleri ve çok sayıda jandarma ekibi hazır bulundu. Sahil Güvenlik botlarının eşliğinde gelen sığınmacılar için yapılan hazırlıklar sonrasında mülteciler teker teker feribottan indirildi. Feribottan indirilen mülteciler kurulan çadırlarda sağlık kontrolünden geçirildi. Afganistan, Pakistan ve Myammar uyruklu mültecilerin karayolu ile İzmir’e götürülecekleri öğrenildi. Mültecilerin oradan da hava yolu ile Kırıkkale ya da Adana’ya gönderileceği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.