Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülen’in İzmir’de kaldığı okulun odasından tank, top, askeri uçak maketleri çıktı

İZMİR (İHA) – İzmir’de darbe girişimi kapsamında FETÖ’yle bağlantılı olduğu iddiasıyla kayyum atanan okulda arama yapıldı. Fethullah Gülen’in Amerika’ya gitmeden önce İzmir’de kaldığı Yamanlar İlkokulu’ndaki odasında bulunan...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İZMİR (İHA) – İzmir’de darbe girişimi kapsamında FETÖ’yle bağlantılı olduğu iddiasıyla kayyum atanan okulda arama yapıldı. Fethullah Gülen’in Amerika’ya gitmeden önce İzmir’de kaldığı Yamanlar İlkokulu’ndaki odasında bulunan maket tank, top, uçak, kılıçlar ve askeri üniformalar ise dikkat çekti.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonlarında elde ettiği bilgi ve belgeler ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı birimlerin incelemeleri sonucu Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) eleman kazandırıldığı ve mali destek sağlandığı iddiaları doğrultusunda merkezleri İzmir’de bulunan Sema A.Ş. ile Şelale A.Ş.’ye kayyum atanmıştı. Şelale A.Ş.’ye ait Karabağlar ilçesi Bozyaka semtinde bulunan Yamanlar İlkokulu’na atanan İsrafil Kömürcü başkanlığındaki kayyum heyeti, Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve polis ekipleri eşliğinde okulda arama yaptı. Okuldaki evraklara el konulurken, Fethullah Gülen’in Amerika’ya gitmeden önce İzmir’de kaldığı okulun 5. ve 6. katlarında bulunan Akyazılı Vakfı mülküne ait odalar görüntülendi.
Odasından tank, savaş uçağı, top maketi çıktı
Fethullah Gülen grubuna bağlı ilk eğitim kurumu olduğu bildirilen Yamanlar İlkokulu’nun 5. katında misafirhaneler bulunurken, 6. katında Fethullah Gülen’in odası, çalışma odası, şark odası, mescidi, mutfağı, misafir odasının bulunduğu belirtildi. Fethullah Gülen’in İzmir’deki görüşmelerini buradaki odalarda gerçekleştirdiği ve burada kaldığı öğrenildi. Gülen’e ait şark köşesi odasında sergilenen malzemeler ise görenleri şoke etti. Odada camekanlı bölümde maket tank, top, askeri uçak, kılıçlar, askeri üniformalar dikkat çekti.
Büyük dünya haritası bulundu
Okula atanan kayyumdan sonra odalarda apar topar bir toplanma olduğu gözlendi. Duvarlardaki bir takım resimlerin sökülüp götürüldüğü, çivilerinin ise hala duvarda kaldığı gözlendi. Fethullah Gülen’in çalışma odası olarak kullandığı odanın dolaplarında bulunan kitapların çoğunun da kaçırıldığı ileri sürüldü. Ayrıca daha önce mescit olarak kullanılan büyük odanın misafir odasına çevrildiği, bu odada duvarda büyük bir dünya haritasının asıl olduğu görüldü. Kayyum heyeti, odalarda tek tek inceleme yapıp not aldı.
Tabela söküldü
Odaların her zaman hazır tutulduğu, Fethullah Gülen’in her an Türkiye’ye döndüğünde İzmir’de kalacağı yer olarak ayarlandığı ileri sürüldü. Okulda yapılan incelemenin ardından okulun girişinde bulunan tabela AK Parti Karabağlar İlçe üyelerince tekbirler getirilerek indirilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi asıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.