Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gül ve Erdoğan hakkında ’sağlık problemi’ yalanı

Baka Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, Fetö Soruşturması Kapsamında Tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gül ve Erdoğan hakkında ’sağlık problemi’ yalanı
Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile 5 BAKA personeli tutuklandı.
Bazı çalışanlar arasında sohbet toplantıları yapıldığı, terörist başı Fethullah Gülen’in vaazlarının dinlendiği, 2013 yılından sonra ise dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumları ve kalan ömürleriyle ilgili değerlendirmeler yapıldığı öne sürüldü
15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile birim başkanları A.G.B., K.D.D., M.M.V., Ö.M. ve L.P., ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’ ve ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlarından tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında Denizli Vali Yardımcısı ve eski BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de Denizli’de tutuklandı. Soruşturma kapsamında savcılık ve mahkeme BAKA çalışanı İ.K.’nin tanık olarak ifadesine başvurdu.
BAKA eski Genel Sekreteri ve Denizli Vali Yardımcısı Tuncay Engin döneminde BAKA uzmanlarının katılımıyla haftada bir sohbet toplantıları düzenlendiği, terörist başı Fethullah Gülen’in mesajlarının okunduğu, toplantıya katılanların aktif görevlere getirildiği, getirilmeyenlerin ise dışlandığı iddiası kayıtlara yansıdı. Tuncay Engin’den sonra BAKA’ya Genel Sekreter olan Mehmet Sırrı Özen’in göreve başladıktan sonra kadroda hiçbir değişiklik yapmadığı iddia edildi.
BAKA çalışanı İ.K.’nın ifadesinde şunlar yer aldı:
"BAKA’da 2010 yılı Haziran ayında uzman olarak göreve başladım o tarihte bölümler ayrılmadığından herkes aynı yerde görevli görünüyordu. Yaklaşık 3-5 ay sonra bölümler kurulması üzerine beni Destek Hizmetleri Birimi Başkanı olarak görevlendirdiler. Genel Sekreter Tuncay Engin idi. 5-6 ay sonra Tuncay Engin bana BAKA’da görevli arkadaşlar ile çayda toplanacaklarını benim de katılmamı istedi ben de kabul ettim. İlk kez Ö.M.’nin evine gittik. Tuncay Engin SDÜ’de öğretim görevlisi olan İ.A ile geldi, bize İ.A.’nu tanıştırdı. Bize ’bundan sonra bir araya gelinecek, İ.A. hoca zaman zaman sohbetlere katılacak’ dedi. O geceden sonra Tuncay Engin bizim bulunduğumuz sohbetlere hiç katılmadı.
Ancak İ.A. 3-4 haftada bizim bulunduğumuz yere gelerek sohbetlere katıldı ve katıldığı sohbetlerde ders anlatıyordu. Bu grup daha sonraki sohbetlerde sırayla her hafta başka birisinin ikametine gidilerek devam etti. Sohbetlerde Fethullah Gülen’in vaaz kasetleri genelde bilgisayardan internet ortamında herkul.org isimli adresten ya da CD’lerde seyrediliyordu. A.G.B. orada bulunanlara Fethullah Gülen’in kitaplarından okuyordu, ayrıca dini bilgi ve Kur’an-ı Kerim okuyordu. İ.A. hoca cemaatin okuttuğu öğrencilerin ihtiyaçları için herkesin bir miktar yardım vermesini söyledi. Bu miktarın normalde maaşın yüzde 10’u olduğunu öğrendim. Ben 2013 yılına kadar sohbetlere katıldım. 2013’e kadar sohbetler hep dini bilgiler üzerine yapılıyordu."
Gül ve Erdoğan’ın sağlık sorunu iddiası
İ.K. şöyle devam etti:
"Bu toplantılar 2013 yılına kadar dini hassasiyetler üzerineyken 2013 yılı başlarından itibaren ise o dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağlık durumları ve kalan ömürleriyle ilgili değerlendirmeler yapılıyordu. Ben sohbetlerin amacı dışına çıktığını gördüm ve 2013 yaz ayında bıraktım. Sonra da 17-25 Aralık denilen olaylar ortaya çıktı. Benim sohbetleri bırakmam üzerine sohbetlerde bulunanlar benimle konuşmamaya başladı. Beni dışladılar. Sadece iş nedeniyle konuşmam gerekiyorsa konuştum. Tuncay Engin’in genel sekreterliği döneminde sohbetlere katılan arkadaşlar birim başkanlığına getirildi. Tuncay Engin görevden ayrıldıktan sonra yerine Mehmet Sırrı Özen getirildi. Ancak beklediğim gibi olmadı. Sohbete katılanları birim başkanlığı görevinden almayarak, aynı kadroya devam etti. Ben Sırrı Özen göreve getirildikten 5 ay sonra görevden alındım" dedi.
İfadeleri dinleyen Isparta Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin FETÖ/PDY diye anılan terör örgütü üyesi oldukları hususunda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması nedeniyle Genel Sekreter Mehmet Sırrı Özen ile K.D.D., M.M.V., A.G.B., Ö.M., L.P.’nin tutuklanmalarına, B.A, M.C ile S.D’nin de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Denizli’de gözaltına alınan eski BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’in de bu dosya kapsamında tutuklandığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.