Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güçlükonak’ta mehter marşlı demokrasi yürüyüşü

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde bir araya gelen ve aralarında asker ve polislerin de bulunduğu binlerce kişi, Türk bayrakları ve mehter marşı eşliğinde yürüyerek, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.Güçlükonak’ta,...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde bir araya gelen ve aralarında asker ve polislerin de bulunduğu binlerce kişi, Türk bayrakları ve mehter marşı eşliğinde yürüyerek, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.
Güçlükonak’ta, 15 Temmuz darbe girişimine tepki göstermek amacıyla demokrasi yürüyüşü yapıldı. Bu çerçevede, aralarında asker ve polislerin de bulunduğu binlerce kişi, İlçe Kaymakamlığı binası önünde toplandı.
Yürüyüşe, İlçe Kaymakamı Şahin Kazancı, Belediye Başkanı Bahattin Aktuğ, Kastamonu’nun Küre İlçe Belediye Başkanı Kamil Aydınlı ve Garnizon Komutanı Binbaşı Volkan Kılıç da katıldı. Kastamonu’dan gelen Küre-i Nühas İstiklal Yolu Mehter Takımı’nın marşları eşliğinde Türk bayraklarıyla yürüyen kalabalık, “Oy verdik bitti sanıyorsunuz, can vermek için meydanlardayız”, “Dik dur, eğilme Güçlükonak seninle” ve “Güçlükonaklıyız ihanete karşıyız” dövizleri taşıdı. Yürüyüş, ilçe merkezinde sona erdi.
Yürüyüşün ardından İlçe Kaymakamlığı önünde de etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, ilahi, dua ve şiirler okunarak, konuşmalar yapıldı.
"Halkın arasına nifak sokulmasına izin vermeyelim"
Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, bin 200 kilometre uzaktan gelerek, Güçlükonak halkı ile birlikte olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Biz Türkiye olarak hep biriz, hep beraberiz ve güçlüyüz. Böyle hainlere gerekli yerlerde gerekli cevapları vermeyi biliriz. Kuzeyi ve güneyi, doğusu ve batısı ile yeter ki bir olmayı bilelim. Yeter ki araya nifak tohumu ekmeye çalışanlara fırsat vermeyelim” dedi.
İlçe Kaymakamı Şahin Kazancı ise, “İnşallah bu güzelliğimiz, bu topraklardaki kardeşliğimiz binlerce yıl daha devam eder. Bizim ayrımızın gayrımızın olmadığının mesajını zaten bugün hepimiz beraber vermiş olduk. Her şerde bir hayır vardır sözünün tezahürünü bugün gerçekten burada yaşıyoruz. Bizim demokrasi için nöbetimiz 15 Temmuz’da başlamadı. Bizim demokrasi nöbetimiz her Türkiye vatandaşının, her Türk’ün, her Kürt’ün, her Çerkez’in, bu topraklarda doğan herkesin nöbeti var. Doğumundan ölümüne kadar” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.