Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güçlü TÜRSAB Platformu Sözcüsü Erdem: "Ülkemize Gelecek Turistlere Hayat Sigortası Yapılsın"

Güçlü TÜRSAB Platformu Sözcüsü Hasan Erdem, "Terör krizi yaşandığı şu günlerde turizme can gelmesi, turistin ülkemize güvenle gidebilmesi, bizim vatandaşlarımızın yurt dışına güvenle gidebilmesi açısından devlet teşvikli sağlık...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güçlü TÜRSAB Platformu Sözcüsü Hasan Erdem, "Terör krizi yaşandığı şu günlerde turizme can gelmesi, turistin ülkemize güvenle gidebilmesi, bizim vatandaşlarımızın yurt dışına güvenle gidebilmesi açısından devlet teşvikli sağlık ve hayat sigortasının gündeme getirilmesini öneriyoruz" dedi.
“Turizmde artık yeni şeyler söylemek lazım” vizyonuyla tabanda birlik hareketini başlatan Güçlü TÜRSAB Platformu’nun Sözcüsü Hasan Erdem, “Türkiye’de turizm ve seyahat acentelerinin arasındaki birlik ve beraberliği yeniden temin etmek, mesleğimizin haklarını korumak ve turizm sektörünün şahlanması için yeniden Güçlü TÜRSAB diyerek yola çıktık” dedi.
Türkiye’deki terör belasının sadece ülkemizin değil tüm dünyanın ortak sorunu haline geldiğini belirten Erdem, "Bakın Brüksel’deki, Fransa’daki patlamalar ve Avrupa ülkelerini tehdit eden terör Amerika’yı bile tehdit altına almıştır. Yaşadığımız coğrafyadaki kargaşa ve kaos ister istemez Türkiye’yi içeri doğru çekmektedir. Ülkemizdeki son terör patlamaları Türkiye’ye güvenen ve güvenli gören ülkelerden gelen turistlerin tedirgin olması ve Türkiye’de can ve mal güvenliği yok demeye başlamasına vesile oldu" diye konuştu.
Turizm sektörünün çok hassas bir sektör ve kırılgan bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Erdem, "Aslında bu dönemde iş başa düşüyor. Bağlı olduğumuz birliğimiz TÜRSAB normal zamanlarda bile kendi üyesi turizm ve seyahat acentesi için olumlu bir çalışması yokken, yaşadığımız bu terör kriziyle ilgili yapıcı bir adım atmasını beklememiz abesle iştigal olur. Bu noktada iş yine biz turizm seyahat acentelerine düşüyor. Turist getirdiğimiz ülkelere üç defa seyahat ediyorsak beş defa gitmeliyiz. Getirdiğimiz turiste bir önem veriyorsak beş defa önem vermeliyiz” şeklinde konuştu.
Güçlü TÜRSAB oluşumu olarak sadece muhalefet yapmak, birilerini karalamak, birlik beraberliği bozarak ötekileştirmek için yola çıkmadıklarını söyleyen Erdem, "Evet TÜRSAB’ın 18 yıldır yanlış yönetildiğini savunuyoruz. Evet üyesine normal zamanda bile hizmet edemeyen TÜRSAB yönetiminin şu yaşadığımız terör krizinden dolayı yapıcı ve somut adımlar atmasını bekleyemeyiz. Biz Güçlü TÜRSAB olarak özellikle terör krizi yaşandığı şu günlerde turizme can gelmesi, turistin ülkemize güvenle gidebilmesi, bizim vatandaşlarımızın yurt dışına güvenle gidebilmesi açısından devlet teşvikli sağlık ve hayat sigortasının gündeme getirilmesini öneriyoruz. Çünkü turist güvenli ortamı sever. Yaz turizm sezonunun başlayacağı bugünlerde devletimizin bu noktada adım atmasını bekliyoruz. Yaşadığımız bu terör krizi ortamında sadece hükümetimizden veya bakanlığımızdan yapıcı adımlar atmasını beklemek bence yeterli olmaz. Eğer amaç ülkemize huzur ortamını sağlamak ve Türk turizmini yeniden hak ettiği güven ve saygın kimliğine kavuşturmaksa bizim gibi oluşumlar da adımlar atmalıdır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.