Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTO ve GTÜ’den Gazetecilik Akademisi projesi

Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Gebze Ticaret Odası Başkanı ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Gazetecilik Akademisi projesini anlattı.Gebze Ticaret Odası tarafından Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde bulunan...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GTO ve GTÜ’den Gazetecilik Akademisi projesi

Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Gebze Ticaret Odası Başkanı ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Gazetecilik Akademisi projesini anlattı.

Gebze Ticaret Odası tarafından Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde bulunan bir otelde basın toplantısı düzenlendi. Gebze Ticaret Odası’nın hayata geçirdiği ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan projelerin açıklandığı basın toplantısında Gebze Ticaret Odası ve Gebze Teknik Üniversitesi tarafından hayata geçirilecek Gazetecilik Akademisi projesi de paylaşıldı.

“BASIN HALKIN SESİDİR”

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Türkiye’nin başkenti Ankara’dır ama sanayinin başkenti Kocaeli’dir. Kocaeli’nin kalbi de Gebze’dir. Bu bölgenin basın gücünü hepimiz biliyoruz. Gazetecilik milletin sesi, coşkusu, sevinci, endişesi olmaktır. Gazetecilik bir bilgi birikimi, hassasiyet ve araştırma gerektirir. Mesai kavramından uzak özverili bir çalışma gerektiren bir iştir. Basın halkın sesidir, halkın kendisidir. Bu anlamda gazeteciler için Gebze Teknik Üniversitesi ile birlikte hayata geçirmeyi planladığımız projeyi paylaşması için Gebze Teknik Üniversitesi rektörümüz burada. Kendisine sözü bırakıyorum” dedi.

GAZETECİLİK AKADEMİSİ PROJESİ

Programda konuşma yapan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, “Biz Gebze Teknik Üniversitesi olarak üniversitelerden beklenilen çalışmaların tamamını gerçekleştirebilmek adına faaliyetler yürütmeye çalışıyoruz. Birlikte çalışabileceğimiz her platformda proje üretmeye çalışıyoruz. Gebze Ticaret Odası ile birlikte gazetecilik ile ilgili ne yapabilir diye düşünürken ortaya bir Gazetecilik Akademisi fikri çıktı. Bizim sürekli eğitim merkezi ve Gebze Ticaret Odası’nın destekleriyle nitelikli gazetecilik kavramları üzerine yola çıktık. Bilgilerin güncellenmesi, teknolojinin kullanılması ve Gebze basınının değişimine katkı sağlanması amacıyla bu proje hazırlandı. Bu projenin bir kısmı seminerler, bir kısmı da dersler şeklinde yürütülecek. Gazetecilikte 5n 1k, Araştırmacı gazetecilik, yayın türüne göre gazetecilik, habercilik, profesyonel iletişim uzmanlığı, kurumsal iletişim iş birliği, gazetecilik etik kuralları, toplum psikolojisi gibi ana başlıklarla hazırlandı. Türkiye’nin bu anlamda en önde gelen konuşmacılarını ve hocalarını Gebze’ye getireceğiz. Biz eğitim programlarının oluşturmasını sağlarken, ekonomik katkısını da Gebze Ticaret Odası sağlayacak. Şubat ayında bu projeyi başlatmayı planlıyoruz. Bu akademinin dışında başkanımız desteklerse 1 yıl boyunca gazeteciler için İngilizce kursu açabiliriz. Bölgedeki gazetecilere hafta sonları İngilizce eğitimi verebiliriz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.