Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözyaşları anne-kız için

Giresun’da düşen askeri helikopterde hayatını kaybeden Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran ve kızı Berrin Doğru’nun cenazeleri Tokat’ın Zile ilçesinde toprağa verildi.Ordu-Giresun Havaalanı’nda...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gözyaşları anne-kız için
Giresun’da düşen askeri helikopterde hayatını kaybeden Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran ve kızı Berrin Doğru’nun cenazeleri Tokat’ın Zile ilçesinde toprağa verildi.
Ordu-Giresun Havaalanı’nda dün düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Tokat’a getirilen Nuran Doğru ve kızı Berrin Doğru’nun cenazesi Zile Devlet Hastanesi morguna konuldu. Öğle saatlerinde hastane morgundan alınan anne-kızın cenazeleri Zile Kaymakamlık binası önündeki tören alanına getirildi. Türk bayrağına sarılı olan anne-kızın tabutlarına sarılan yakınları gözyaşı döktü.
Kardeşlerin büyük acısı
Anne ve kız kardeşlerini helikopter kazasında kaybeden ikiz kardeşler Şükran (27) ile Nurdan (27) Doğru’nun feryatları yürekleri dağlarken, Nihal (21) ise metanetini korumaya çalıştı. Abla Nurdan kız kardeşi Berrin’in tabutuna sarılarak "Ne olur ablanı bırakma" diye gözyaşı dökerek tabutunu okşadı. Şükran Doğru ise annesinin tabutunu okşayarak "Annecim" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Üniversite öğrencisi Nihal Doğru ise anne ve kız kardeşinin tabutunu okşadı.
4 yaşındaki Berrin annesi Nuran Doğru ile son yolculuğuna birlikte uğurlandı
Ulu Cami’de öğle namazını müteakip Cumhuriyet Meydanı’nda cenaze namazı kılındı. İl Müftü Yardımcısı Selahattin Şanver tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında anne ile kızının cenazesi Asri Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.
Cenazeye, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Tokat Valisi Cevdet Can, Giresun Valisi Hasan Karahan, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Yusuf Beyazıt, Coşkun Çakır, Celil Göçer, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Kara Kuvvetleri Harekat Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Okan, Tokat Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İl Jandarma Komutanı Albay Erkan Alacakurt, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Giresun’da karakollara bayramlaşma ziyaretine giden komutanlar ve eşlerinin içinde bulunduğu Skorsky tipi askeri helikopter dönüş yolunda Alucra ilçesinde ormanlık alana düşmesi sonucu meydana gelen kazada 2’si askeri personel olmak üzere 4 asker eşi ve 1 çocuk toplam 7 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralanmıştı. Kazada yaralanan Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun tedavisi ise GATA’da devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.