Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözaltında Olduğu İddia Edilen Suriyeli Mülteci Türkiye’de Misafir Ediliyor

Uluslararası Af Örgütü’nün yaptığı açıklamada Atatürk Havalimanı’nda 9 aydır gözaltında tutulduğu öne sürülen Suriyeli mülteci F.M’nin, uluslararası koruma altında olan birisi olduğu ve İl Göç Müdürlüğü’nce araştırma...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Af Örgütü’nün yaptığı açıklamada Atatürk Havalimanı’nda 9 aydır gözaltında tutulduğu öne sürülen Suriyeli mülteci F.M’nin, uluslararası koruma altında olan birisi olduğu ve İl Göç Müdürlüğü’nce araştırma ve değerlendirilmesi devam ettiği için misafir edildiği öğrenildi.
Suriyeli F.M’nin, İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sürecinin devam etmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda misafirlik süresinin uzadığı belirten yetkililer, F.M’nin uluslararası koruma altındaki kişiler arasından yer aldığı ifade etti.
Uluslararası Af Örgütü’nün resmi sitesinde yayınlan açıklamada ise, “F.M. Ağustos 2012’de askerlik yapmamak için Suriye’den ayrılıp Lübnan’a gitti. Bu ülkede yerel bir çete tarafından fidye için kaçırılıp rehin alınan F.M. daha sonra Türkiye’ye geldi. Bir ay sonra Malezya’ya geçen F.M, Mart 2015’te Türkiye’ye geri gönderildi. Ancak F.M., Türkiye’ye kabul edilmedi. Bunun yerine Atatürk Havalimanı’ndaki "Sorunlu Yolcular Odası"nda yaklaşık dokuz aydır gözaltında tutuluyor” denildi.
F.M.’nin sahte belgeyle Türkiye’ye girmeye çalışırken gözaltına alındığı ve ülkesine geri gönderileceği için uluslararası koruma talebinde bulunduğu, bu yüzden açtığı dava reddedildiği için Türkiye’ye giriş yapamadığı öğrenildi. F.M.’nin ayrıca Dış Hatlar Terminali’nde bulunan sorunlu yolcular odasında misafir edildiği, yemek ve barınma ihtiyaçlarının karşılandığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.