Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözaltına alınan Hava Harp Okulu öğrencisinin ağabeyi: “Darbeciler idam edilsin”

Darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan asker ve askeri öğrenci yakınlarının İstanbul Çağlayan Adliyesi’nin önündeki bekleyişleri sürüyor. Yakınlarından haber almak için bekleyenlerden biri olan Mücahit Öztürk,...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan asker ve askeri öğrenci yakınlarının İstanbul Çağlayan Adliyesi’nin önündeki bekleyişleri sürüyor. Yakınlarından haber almak için bekleyenlerden biri olan Mücahit Öztürk, kardeşinin Hava Harp Okulu 1’nci sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, “Bütün öğrencilerin tutuklu olduğunu söylediler. Biz öğrencimizi Hava Harp Okulu’na böyle olsun diye göndermedik. Tertemiz bir çocuktur. Darbeciler idam edilsin” dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe girişimi soruşturması kapsamında Çağlayan Adliyesi’ne getirilen asker ve askeri öğrencilerin yakınlarının, haber almak için bekleyişleri devam ediyor. İstanbul Bakırköy bulunan Hava Harp Okulu’nda 1’inci sınıf öğrencisi olan E.Ö.’nün ağabeyi Mücahit Öztürk, kardeşinin sadece gözaltında olduğunu bildiğini belirterek, “3 gündür gözaltındaymış. Bütün öğrencileri almışlar herhalde. Doğru düzgün bir bilgi alamıyorduk, sınırlı bir bilgi veriyorlardı. Gözaltı işlemlerinin devam ettiğini, ihtiyaçlarının karşılandığını söylüyorlardı. Dün akşam sevkini yapmışlar Çağlayan Adliyesi’ne. Biz de kalktık, apar topar buraya geldik. Bütün öğrenciler tutuklanmış diye duyduk. Sonuçta 19 yaşında bir üniversite öğrencisi. Bütün öğrencilerin ne suçu, günahı olabilir? Hiçbir şekilde sokağa çıkarmamışlar. Kocaeli’ne eğitime götürüyoruz diye bilgi vermişler, bizim duyduğumuz kadarıyla. Orada baskın yapılmış sanırım. Yaklaşık 400 öğrenciyi İstanbul’a sevk etmişler. Bizim öğrencimiz de bunların içinde. Şimdi biz buraya geldik. Dün akşam öğrencilerin hepsinin tutuklu olduğunu söylediler” şeklinde konuştu.
“Darbeciler idam edilsin”
Kardeşinin suçsuz olduğunu düşündüğünü belirten Mücahit Öztürk, “Biz öğrencimizi Hava Harp Okulu’na böyle olsun diye göndermedik. Başarılı bir öğrenciydi, oraya girdi. Efendi, temiz bir çocuk yani. Şimdi burada tutuklanma olmuşsa, biz ne yapabiliriz?” dedi. Öztürk, “Darbecilere neler söylemek istiyorsunuz?” sorusuna ise, “Bu darbeyi yapanların da yapanlarla bağlantısı olan kim varsa da Allah belasını versin. İdam edilsin hatta. Ama 18-19 yaşındaki bir erin ya da öğrencinin ne suçu günahı olabilir? Şimdi biz ne yapabiliriz? Bir yetkili çıksın da bir şey söylesin bize” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.