Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göz Tansiyonu Hayatını Kararttı

Antalya’da göz tansiyonu nedeniyle iki gözünü kaybeden ve birkaç gün önce de iki göz küresi alınıp yerine soket yerleştirilen 41 yaşındaki Çiğdem Şen, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Şen, hayatını devam ettirebilmek için...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da göz tansiyonu nedeniyle iki gözünü kaybeden ve birkaç gün önce de iki göz küresi alınıp yerine soket yerleştirilen 41 yaşındaki Çiğdem Şen, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Şen, hayatını devam ettirebilmek için santral operatörlüğü işi istiyor.
GÖZ TANSİYONU HAYATINI KARATTI
Antalya’da yaşayan 41 yaşındaki görme engelli Çiğdem Şen, göz tansiyonu rahatsızlığı sebebiyle 16 yaşında sol, 25 yaşında sağ gözünü kaybetti. Çeşitli hastanelerde tedavi gören Çiğdem Şen, bir daha göremeyeceğini öğrenince tek başına yaşama tutunmaya çalıştı. Ailesi olmayan Şen, hayatını daha rahat devam ettirebilmek için sıcak bir iklime sahip olduğu gerekçesiyle Antalya’ya yerleşti. İki odalı bir evde hayatını kendi imkanları ile karşılayan Şen, yaşam mücadelesi vermeye başladı. Kimseye muhtaç olmadan işlerini yapabilen Şen’in tansiyon nedeniyle kaybettiği iki gözünde devam eden iltihap sonucu birkaç gün önce de iki göz küresi yerinden alındı ve soket yerleştirildi.
Her şeye rağmen hayata küsmeyen ve ayakta durmaya çalışan Çiğdem Şen’in en büyük sorunu ise işsizlik. 3 ayda bir aldığı engelli maaşı ile geçinmeye çalışan Çiğdem Şen’in en büyük isteği ise kendine bir iş verilmesi.
SANTRAL OPERATÖRLÜĞÜ YAPABİLİYOR
16 yıldır iki gözünün de görmediğini aktaran Çiğdem Şen, iki yıl kendisini eve hapsettiğini söyledi. Evde televizyon dinlerken görme engelli avukatın başarısını duyduğunu ifade eden Şen, "Bu olay bende olumlu etki yaptı. Altı Nokta Körler Derneği’ne ulaştım.1.5 yıl temel eğitim aldım. Santral operatörü olarak çalıştım. Benim için zor değil. Biz elimizle ve kulağımızla duyduğumuz için işimizi güzel yapıyoruz. Ezberim kuvvetli. Yolda engelli kaldırımı varsa ulaşımda da sıkıntım olmuyor" diye konuştu.
"İŞ ÖNCELİK"
Günlük hayatını sağlıklı şekilde yürütebildiğini belirten Şen, "Sadece gören insanlardan biraz yavaş yapıyorum işlerimi. Ama en büyük sorunum işsizlik. TOKİ’den bir artı bir eve başvuruda geç kaldım. İşim olmadığı için buradaki evimin kirası da birikti. Dilencilik yapmak istemiyorum. Bir santral işi olursa çok rahat yapabilirim" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.