Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görmez, AİHM’nin ’Cemevi’ Kararını Değerlendirdi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AİHM’nin Alevi hakları konusunda açılan davada Türkiye’de Alevilere dini ayrımcılık yapıldığına hükmettiği kararının sorulması üzerine, “Millet olarak birbirimizin hakkına ve hukukuna saygı...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AİHM’nin Alevi hakları konusunda açılan davada Türkiye’de Alevilere dini ayrımcılık yapıldığına hükmettiği kararının sorulması üzerine, “Millet olarak birbirimizin hakkına ve hukukuna saygı konusunda vereceğimiz ortak kararın bütün mahkemelerin kararlarından çok daha yüksek ve yüce olduğuna inanırım” dedi.
Bir dizi açılış ve ziyaretler için Karabük’e gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Karabük Valiliğini ziyaret etti.
Valilik şeref defterini imzalayan Görmez, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Alevi hakları konusunda açılan davada Türkiye’de Alevilere dini ayrımcılık yapıldığına hükmettiği kararının sorulması üzerine Görmez, “Diyanet İşleri Başkanı olarak, bizim millet olarak birbirimizin hakkına ve hukukuna saygı konusunda vereceğimiz ortak kararın bütün mahkemelerin kararlarından çok daha yüksek ve yüce olduğuna inanırım. Bütün inanç farklılıklarımızla birlikte bizi bin yıldır millet kılan değerlerle birlikte birbirimize karşı vereceğimiz çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim daha çok millet olarak birbirimize karşı verdiğimiz ortak kararların önemli olduğunu ifade etmek isterim sadece” dedi.
Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Canbulat’ın, sigara içenlerin içmeyenlerden helallik alması gerektiği yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise, “O tür bireysel konuların üzerinde çok durmam” dedi.
Vali Orhan Alimoğlu ziyaretlerinden dolayı Görmez’e kitap hediye ederken, Görmez de Alimoğlu’na Kur’an-ı Kerim hediye etti.
Görmez, daha sonra Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi makamında ziyaret ettikten sonra Karabük Üniversitesi’ne geçti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.