Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme, Yürüme Ve Duyma Zorluğu Çeken Anne, Şehit Oğlunu Unutmadı

Hakkari’de 18 yıl önce vatani görevini yaparken şehit olan jandarma çavuş Yüksel Özpınar’ın 81 yaşındaki annesi, göremez, duyamaz ve yürüyemez hale gelmesine rağmen Anneler Günü’nde oğlunun kabrini ziyaret etti.Oğullarını gencecik...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari’de 18 yıl önce vatani görevini yaparken şehit olan jandarma çavuş Yüksel Özpınar’ın 81 yaşındaki annesi, göremez, duyamaz ve yürüyemez hale gelmesine rağmen Anneler Günü’nde oğlunun kabrini ziyaret etti.
Oğullarını gencecik yaşta vatan uğruna toprağa veren anneler, bugün Anneler Günü’nde Asri Mezarlık’ta bulunan şehitlikteki oğullarını yalnız bırakmadı.
Bu annelerden biri de 1998 yılında Hakkari’de vatani görevini yaparken şehit düşen Jandarma Çavuş Yüksel Özpınar’ın (25) annesi Sakine Özpınar (81). Güçlükle yürüyen, kulağı çok az işiten, gözü ise neredeyse göremeyen Sakine Özpınar, bugün oğlu Necdet Özpınar ile birlikte sabahın erken saatlerinde şehitliğe geldi. Anne burada oğlunun mezar taşındaki fotoğrafını öpüp sevdi. Anne güçlükle yürümesine rağmen oğlunun mezarının etrafını da temizlemeyi ihmal etmedi. Oğlunun mezarı başında dua eden anne, oğlunun şehit olmasının üzerinden 18 yıl geçtiğini ancak acısının dün gibi taze olduğunu belirterek, "Bugün Anneler Günü ancak biz ona geldik. Önce hep o bize gelirdi ama şimdi biz ona geliyoruz" diye gözyaşı döktü.
Şehidin kardeşi Yüksel Özpınar ise annesinin kardeşinin şehit olmasının ardından görme, duyma ve yürüme kaybı olduğunu, çok acı çektiğini kaydetti.
Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde, teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan istihkam er Ayhan Güngör’ün annesi Hayriye ile babası Osman Güngör de Anneler Günü’nde kabristana geldi. Anne oğlunun mezarı başında gözyaşlarına boğularak oğlundan sonra hastalandığını, konuşamayacağını söyledi.
1980 yılında şehit olan Arif Yücedağ’ın annesi de oğlundan sonra rahatsızlanıp en sonunda yatağa düştüğü için onu mezar başında iki teyzesi ziyarete geldi. Teyzeler şehidin mezarı başında ağıt yakıp ağladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.