Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme Engelliler İçin Gözleri Kapalı Yemek Yediler

Bayraklı Smyrna Lions Klübü, Bayraklı’daki Hilton Garden Inn’de görme engelli vatandaşlara destek olmak adına bir toplantı düzenledi. Toplantıda görme engelli insanların sorunlarını bir parça olsun anlamayı, kısa bir süre için bile...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayraklı Smyrna Lions Klübü, Bayraklı’daki Hilton Garden Inn’de görme engelli vatandaşlara destek olmak adına bir toplantı düzenledi. Toplantıda görme engelli insanların sorunlarını bir parça olsun anlamayı, kısa bir süre için bile olsa dünyayı onların kullanabildikleri duyu organları ile algılamaya çalışarak onların yaşadıkları sorunları hakkında bir parça daha farkındalık oluşturma amaçlandı.
Bayraklı Smyrna Lions Kulübü, Bayraklı’daki Hilton Garden Inn’de görme engelli öğrencilerimize destek olmak adına bir toplantı düzenledi. Toplantıya gelen davetliler, kendilerine verilen turuncu bez ile gözlerini kapatarak yemek yemeye çalıştı. Kimi davetliler güç olsa da yemeklerini yerken kimi davetliler yemeklerini yiyemedi. Bayraklı Smyrna Lions Kulübü Başkanı Serhan Şen, “Neyin nerede olduğunu fark edemiyorsunuz. Artık çatala ne gelirse onu yemek zorundasınız. Suya uzanmakta zorluk çektim. Ekmeğin nerede olduğunu bilemedim ve hâlâ ekmek yiyemedim. Çok zor bir durum, kelimelerle ifade etmek çok güç. Ama biz en azından neyin nerede olduğunu gözlerimizi bağlamadan önce görebildik, buna rağmen yine de zorluk çektik. Bu yüzden onları anlamak ve hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.
‘8 MİLYON ENGELLİ VATANDAŞ’
Bayraklı Smyrna Lions Kulübü Başkanı Serhan Şen, Türkiye’de 8 milyon engelli vatandaşımız olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ben ilk duyduğumda neredeyse çok şaşırmıştım. Düşünün 78 milyonluk ülkede 8 milyon engelli vatandaşımız var neredeyse Türkiye’nin onda biri kadar bir kitleden bahsediyorum. Biz lionslar olarak onların hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bugün gözlerimiz kapalı olarak yemek yemeye çalıştık ve empati kurarak onları anladık. Engelli vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarından biri de yemek yemeyi bilmek. İzmir’de bunun eğitimini verecek henüz bir öğretmen yok. Bizde onların bu temel ihtiyacı olan donanımını sağlamak için destek olmalıyız.’’
ENGELLİLER İÇİN BİLGİSAYAR DESTEĞİ
Bayraklı Smyrna Lions Kulübü Başkanı Serhan Şen, 28 Nisan 2016 tarihinde Bayraklı Turan’da bulunan Lavie Nouella mekanında sıra dışı bir gece düzenleyeceklerini belirterek şunları söyledi:
"Gecenin konsepti Gördüğümüz Engeller, Göremediğimiz Engeller. Geceye ünlü isimler katılacak ve davetlilerle birlikte gözleri bağlı olarak yemek yemeye çalışacaklar ve empati kurarak görme engellilerin yaşadıkları problemleri kısa süre de olsa anlamaya çalışacaklar. Amacımız engelleri kaldırmak ve görme engelli öğrencilerin kimseye ihtiyaç duymadan tek başlarına eğitim almalarını sağlamaktır. Düzenlediğimiz bu gecede, Ece Gürsel, Simge Tertemiz, Günay Musayeva gibi ünlü mankenlerin yanı sıra İzmir’de adını duyuran 20’ye yakın manken podyumda boy gösterecek. Ayrıca, Yüksek Sadakat ve birçok popüler sanatçı gönüllü olarak sahne alacak. Etkinlikten elde edilen gelir ile 10 görme engelli öğrenciye bilgisayar destekli sistemle İngilizce eğitim bursu verilecek. Hali hazırda 2 görme engelliye burs veren kulübümüz 8 öğrenciye daha bu sistemleri alıp eğitim vererek projeyi tamamlamak istiyoruz. Tüm herkesi bu etkinliğe katılmaya davet ediyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.