Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme engelli santral memurlarının çalışma azmi

Tokat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü santralinde görev yapan görme engelli memurlar çalışma azimleri ile takdir topluyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Tokat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü santralinde görev yapan görme engelli memurlar çalışma azimleri ile takdir topluyor.

Tokat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde santral memuru olarak görev yapan 48 yaşındaki bir çocuk annesi Hacer Çömlekçi, 7 aylıkken geçirdiği kızamık hastalığı ile görme yetisini kaybederken, 27 yaşındaki Yunus Yılmaz ise doğuştan görme engelli. 20 yıldır memur olarak görev yapan Çömlekçi, santral memurluğunun görme engelli vatandaşlar için çok daha uygun olduğunu söyledi. Görme engelliler çok fazla yerinden kalkmadığı için santrale daha fazla odaklanabildiğini ifade eden Çömlekçi,"İç hatlarımızın hepsini anlıyoruz. Çoğu arkadaşımızın zaten ses tonunu alıyoruz ama yerler değişiyor, listeler değişiyor ister istemez. Hafızamızda yüzlerce numara var kısa sürede istenilen numarayı bağlayabiliyoruz" dedi.

Doğuştan görme engelli 27 yaşındaki Yunus Yılmaz ise santralde çalışmanın kendisi açısından çok zor olmadığını belirterek,"Keyifli bir iş. Hem farklı kesimden insanlar tanımak hem de daha çok kurumda bulunan insanlarla haşır neşir olmak da herhalde santralciliğin işi. Çünkü iki de bir telefon bağlamak durumunda kalıyoruz. Bu şekilde de onlarla sohbet halinde muhabbet halinde oluyoruz. Bu da bizim için keyifli bir iş oluyor. Kendimizi çok daha aktif, çok daha faal hissetmemize neden oluyor. Bu bizim için faydalı bir iş haline geliyor" diye konuştu.

Yılmaz, kişinin fiziksel engelinin kendine engel olmadığını ifade ederek,"Bilakis, çevresindeki algıların çevresindeki zihniyetlerin kişiye engel teşkil ettiğini ifade etmek istiyorum. Bu sebeple kişiler engelli olsun olmasın, herkesin aktif, herkesin vatanına milletine hizmet verebilecek durumda olmasını ve can hıraş bir şekilde çalışmasını tavsiye ediyorum. Özellikle engellilere. Çünkü onlara iki kat çalışmak düşüyor. İki kat kendini göstermek düşüyor. Bunlar için yılmak değil, aksine daha çok azimli bir şekilde işlerine sarılmayı gerektiriyor diye düşünüyorum"dedi.

Tokat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Şahin, görme engelli santral memurlarının görevlerini layıkıyla yerine getirdiğini ve örnek bir çalışma sergilediklerini söyledi. Şahin, görme engelli personelin kurumlarını iyi temsil ettiklerini, iletişimlerinin güçlü olduğunu belirterek, “Arkadaşlara bu anlamda teşekkür ediyorum. Santral memurlarımızla ilgili aldığımız bildirimlerde herkes memnun. Örnek bir çalışma sergiliyorlar" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.