Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme engelli öğretmenin azmi örnek oluyor

Adıyaman’da bin bir zorlukla okuyan doğuştan görme engelli öğretmenin azmi engellilere örnek oluyor.Doğuştan görme engelli Adıyamanlı Hikmet Yüksel, Gaziantep Gap Görmeyenler İlköğretim Okulunda 8 yıl okuduktan sonra Malatya Kuruncak Lisesi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2016 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyaman’da bin bir zorlukla okuyan doğuştan görme engelli öğretmenin azmi engellilere örnek oluyor.
Doğuştan görme engelli Adıyamanlı Hikmet Yüksel, Gaziantep Gap Görmeyenler İlköğretim Okulunda 8 yıl okuduktan sonra Malatya Kuruncak Lisesi’nde eğitim aldı. Yüksek öğrenimi Kilis 7 Aralık Üniversitesi Sosyal Bilgiler Bölümünde tamamlayan Yüksel, Atakent Lisesi’ne Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak atandı. Hikmet Yüksel daha sonra Adıyaman Halk Eğitim Merkezi bünyesine katılarak ders vermeye başladı.
Azmi sayesinde okuyup öğretmen olan görme engelli Hikmet Yüksel, şimdi ise engelli çocukların eğitim aldığı Şirinler Özel Eğitim Okulunda öğretmenlere Braille Alfabesi ile okuma yazma öğretiyor. Öğrencisi olan öğretmenlerle iyi bir iletişim kuran Hikmet Yüksel’in yaşama sevinci diğer engellilere örnek teşkil ediyor. Her gün kendi imkanları ile okula gelen görme engelli öğretmen, engellilerin toplumdan kopmalarına karşı çıkıyor.
Derslerde iletişim sıkıntısı yaşamadığını kaydeden Hikmet Yüksel, “Görmeyen bir kişiye parmaklarımızı hissettirerek bilgileri daha kolay aktarabiliyorum. Görenler için sıkıntı olabiliyor ama alıştık. Bu kurs ilk oldu. İnşallah diğer özel eğitim öğretmenleri ve branş öğretmenleri de bu kursu alırlar. İletişim noktasında sıkıntı çekmiyoruz. Görmüyoruz ama kulaklarımız iyi duyuyor. Ben öğretmen arkadaşları seslerinden tanıyorum. Buraya gidiş gelişleri kendim yapıyorum. Bütün engelli kardeşlerim evlerine kapanmasın, onlarda benim gibi çapa göstersinler, okusunlar istediklerini yaparlar” dedi.
Şirinler Özel Eğitim Okul Müdürü Hatice Ferda Gülbeniz, Hikmet Yücel ile çok iyi bir diyalog kurulduğunu ve Braille Alfabesini öğrendiklerini kaydetti.
Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Bilgiç ise Hikmet Yüksel’in azmine hayran kalmamanın mümkün olmadığını belirterek, “Kendisi her gün kendi imkanları ile okula geliyor. Görevini en iyi şekilde yapıyor. Böyle insanlar olduğu müddetçe hem insanlarımızın hayata tutunmaları güçlü olacak hem de engellilerimizin hayat standartları yükselecek” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.