Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme Engelli Minikler Doyasıya Eğlendi

ANTALYA (İHA) – Antalya Kepez Belediyesi’nin ’Engeliniz Engelimizdir Projesi’ kapsamında düzenlediği gezi renkli görüntülere sahne oldu. Lise öğrencileri, görme engelli öğrencilerin gözü oldu.Her ayın ilk ve son haftasında engelli...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANTALYA (İHA) – Antalya Kepez Belediyesi’nin ’Engeliniz Engelimizdir Projesi’ kapsamında düzenlediği gezi renkli görüntülere sahne oldu. Lise öğrencileri, görme engelli öğrencilerin gözü oldu.
Her ayın ilk ve son haftasında engelli öğrencilerle şehrin tarihi ve kültürel merkezlerine yönelik düzenlenen gezilerin ikincisine görme engelliler katıldı. Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği ile birlikte düzenlenen gezinin konukları 20 engelli öğrenci ile bu öğrencilere eşlik edecek 20 lise öğrencisi oldu.
Geziye katılan doğuştan görme engelli 11 yaşındaki Nisa İnanç, duygularını dile getirirken görme engelli olduğuna asla üzülmediğini belirterek, kendisini izleyen görme engellilerin de üzülmemeleri tavsiyesinde bulundu. İnanç, ayrıca görenlerin görmeyenler ile dalga geçmemesini de istedi.
Lise öğrencilerinin eşlik ettiği gezinin ilk durağı, Antalya Hayvanat Bahçesi oldu. Aslan, yılan, kaplan, ayı, puma, zebra, tavuk, eşek, deve, maymun gibi birçok hayvanın sesi ve görüntüsü hakkında yerinde bilgiler alan minikler, ardından gittikleri Antalya Müzesinde de bazı tarihi eserlere dokunarak eserler hakkında bilgi aldı.
Antalya Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Rehabilitasyon Merkezi Çocuk Gelişimi Öğretmeni Nazmiye Tilki, görmeyen öğrencilerin rehberleri yardımı ile betimleyerek hafızalarına görselleri kaydettiklerini ve bu betimlemeler ile hayatta bir çok başarıya imza atmalarının mümkün olduğunu kaydetti.
Gezinin son durağında öğretmenleri ve kendilerine eşlik eden lise öğrencisi rehberleri ile lunaparka giren görme engelli minikler gönüllerince doyasıya eğlendi.
Görme engellilerinin gün boyunca rehberliğini üstlenen Antalya Nazime Baki Saatçioğlu Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin koordinatörü Süleyman Cem Alataş, Engeliniz Engelimizdir Projesi kapsamında düzenlenen bu tür etkinliklerle engelli çocukların gelişimlerine önemli katkılar sağlandığını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.