Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme Engelli Minik Piyano Virtüözü

Yalova’da, 8 yaşındaki görme engelli ve otistik çocuk, Ludwig van Beethoven, Georges Bizet gibi meşhur bestekarların eserlerini piyanoda çalabiliyor.İbni Sina Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim gören İrem Fitoz, öğretmenlerinin desteğiyle...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Görme Engelli Minik Piyano Virtüözü
Yalova’da, 8 yaşındaki görme engelli ve otistik çocuk, Ludwig van Beethoven, Georges Bizet gibi meşhur bestekarların eserlerini piyanoda çalabiliyor.
İbni Sina Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim gören İrem Fitoz, öğretmenlerinin desteğiyle piyano çalmaya başladı. Fitoz, okulda günde bir saat müzik eğitimi alarak dünyaca ünlü bestecilerin eserlerini çalıyor. Okulun müzik öğretmeni Şeyda Gül Zaman Cereci, Fitoz’un görme engelli ve otistik bir çocuk olmasına rağmen müzik tutkusuyla hayata bağlandığını söyledi. Onun için hiçbir şeyin engel olmadığını vurgulayan Cereci, şunları kaydetti:
"İrem’le 1,5 yıla yakın bir süredir çalışıyoruz. Çok iyi müzik kulağı var. Başta klavyede sağ eliyle bütün melodileri çıkarmaya başlamış. Bunu o zaman sınıf öğretmeni görmüş. Ondan sonra beraber çalışmaya başladık ve çok kabiliyetli olduğunu anladık. Şimdi iki eliyle piyano çalmaya başladı. İlk çocuk parçalarıyla çalışmaya başladık. Şimdi ise ünlü bestekarlardan parçalar çalabiliyor. Mesela Georges Bizet’in Carmen diye bir parçası var, onu çalıyoruz. Bunun dışında popüler şarkılar çalıyor ve pek çok kişiye şarkı söylerken eşlik edebiliyor."
Otistik ve aynı anda görme engelli olan İrem ise, piyano çalmaya başladığında adeta kendinden geçiyor. Yüzünde gülümsemeler oluşan İrem, aynı anda braille alfabesi ile okuma dersleri de alıyor. En büyük tutkusu piyano çalmak olan küçük kız, bu azmi ile bir çok otizm Hastası ve görme engelliye ilham kaynağı oluyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.