Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme Engelli Çifte ‘Braille Alfabeli’ Evlilik Cüzdanı

Görme engelli Çiğdem Gül ve Evren Özarkal çiftinin nikahlarını kıyan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, genç çifte Braille Alfabesi’yle hazırlanan özel aile cüzdanını takdim etti.Sultangazi Belediyesi, yaklaşan Engelliler Haftası...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 09:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Görme engelli Çiğdem Gül ve Evren Özarkal çiftinin nikahlarını kıyan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, genç çifte Braille Alfabesi’yle hazırlanan özel aile cüzdanını takdim etti.
Sultangazi Belediyesi, yaklaşan Engelliler Haftası dolayısıyla nikahları kıyılan engelli çiftlere Braille Alfabesi’yle hazırlanan aile cüzdanlarını vermeye başladı. Bu sayede görme engeli olan çiftler aile cüzdanlarını göremeseler de dokunarak yazılanları okuyabilecekler. Görme engelli Çiğdem Gül ve Evren Özarkal çiftinin nikahı Sultangazi Belediyesi Nikah Salonu’nda Belediye Başkanı Cahit Altunay tarafından kıyıldı. Görme engelli çift, kendileri için özel olarak Braille Alfabesi’yle hazırlanan aile cüzdanını aldıklarında duygu dolu anlar yaşadılar. Nikahın ardından, Başkan Altunay genç çifte hediye takdiminde bulunarak yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çekildi.
“GÖRMESELER DE HİSLERİYLE BUNU TANIYACAKLAR”
Sevginin bütün engelleri aşabilecek güçte olduğunu dile getiren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Çiğdem ve Evren’e özel bir cüzdan hazırladık. Braille Alfabesi’ne göre yazıldı. Onlar buradan dokunarak her şeyi anlayacaklar, özel bir evlilik cüzdanıdır. Görmeseler de hisleriyle bunu tanıyacaklar. El dokunuşuyla da ne yazıyorsa anlayacaklar” dedi.
“ÖZEL CÜZDANDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM”
Görme engelli gelin Çiğdem Gül ise, “Çok duygulandırdınız beni gerçekten belediyede çalışmaya başladığımdan beri bana hiçbir zaman engelli olduğumu hissettirmediniz. Şu anda bizim için tasarlamış olduğunuz özel cüzdandan dolayı da çok teşekkür ederim” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.