Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme Engelli Bürokrat Kenan Önalan’dan Konferans

Görme engelli ilk bürokrat olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan, Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde konferans verdi.Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde verdiği konferansta...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 19:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 19:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Görme engelli ilk bürokrat olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan, Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde konferans verdi.
Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde verdiği konferansta engellilerin sorunlarına nasıl çözüm üretileceği konusunda öğrencilere bilgiler veren Bakan Müşaviri Kenan Önalan, son yıllarda devletimizin engelli vatandaşlar için önemli gelişmeler kaydettiğini ifade etti. Türkiye’de ilk kez görme engelliler için "sesli betimleme" çalışmasını başlatan ve aynı zamanda Türkiye Sesli Betimleme Derneği’nin başkanlığını yürüten ve sosyolog olan Kenan Önalan, şunları söyledi:
"Ülkemizde son 15 yılda engelliler için önemli adımlar atıldı. İnsanların engellilere bakış açısı değişirken, engellilerin toplumda sosyal hayatta daha çok yer aldıklarını gördük. İnsanın kendini fethetmesi zaferlerin en büyüğüdür. Bizler öncelikle kendimizi tanımalı, sonrasında ise çevremize pozitif etki bırakmalıyız. Engellilere destek olunmalı, onlarla birlikte hareket ederek kazanmalıyız. Ben görme engelliyim, görmeden yürümeyi toprağı hissederek başardım. Görmemek ya da engelli olmak hiçbir şey için engel sayılmamalıdır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.