Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görevi Başında Öldürülen Doktorun Eşi Konuştu

Görevi başındayken hastanede tabancayla vurularak öldürülen Op. Dr. Kamil Furtun’un eşi Funda Furtun, eşinin ölümünün 1. yılında, “Bu kişi sorun çıkaracağı malum olan bir kişiydi. İnsanları taciz ediyordu, korkutuyordu. Yani bir...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Görevi başındayken hastanede tabancayla vurularak öldürülen Op. Dr. Kamil Furtun’un eşi Funda Furtun, eşinin ölümünün 1. yılında, “Bu kişi sorun çıkaracağı malum olan bir kişiydi. İnsanları taciz ediyordu, korkutuyordu. Yani bir şey yapılmadı. Sonuçta o insan bağıra bağıra ölümü getirdi” dedi.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Samsun Tabip Odası üyeleri ve sağlık çalışanları, Op. Dr. Kamil Furtun’un çalıştığı hastanede görevi başındayken öldürülmesinin 1. yılında Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi önünde bir anma programı düzenledi. Programda konuşan Samsun Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun, TTB Merkez Konseyi Başkanı Bayazit İlhan ve dava avukatlarından Selçuk Kılıç, sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kınadı. Yapılan konuşmaların ardından hastanenin önünde bulunan Furtun’un büstüne karanfil bırakıldı. Sağlık çalışanları ve aile yakınları üzerilerinde Furtun’un fotoğrafının basıldığı tişörtler giyerken, hastanede tedavi gören vatandaşlar da anma programını odalarının camından izlediler.
Anma programının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kamil Furtun’un eşi Dr. Funda Furtun, eşinin neden öldürüldüğünü hala bilmediklerini ifade ederek, “1 yıl gerçekten çok inanılmaz geçti. Hiç tahmin edilemeyecek bir olay yaşadık. Kamil, hem hekimliğiyle hem de kişiliğiyle şiddet kelimesinin birlikte anılacağı bir insan değildi. Onun şiddete maruz kalması bizi şoka soktu. Bu infial, insanlardaki bardağın taşması gibi bir durumdu. O yüzden tepki bütün Türkiye çapında yoğun oldu. Çünkü bir neden yoktu. Neden Kamil öldürüldü sorusunun cevabını hala bilmiyoruz. Bunun cevabını mahkemede de bulamadık. Çok şükür, katil en ağır cezayı aldı. Bu konuda mahkeme heyetine minnet duyuyoruz. Ama o katil niye oradaydı? Bu kişi, sorun çıkaracağı malum olan bir kişiydi. İnsanları taciz ediyordu, korkutuyordu. Yani bir şey yapılmadı. Sonuçta o insan bağıra bağıra ölümü getirdi” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.