Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görevi başında intihar eden komiser toprağa verildi

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, Bartın’ın Ulus ilçesinde intihara teşebbüs eden komiser Muhammet Mertoğlu (39), Karabük’te düzenlenen törenle defnedildi. Cenaze öncesi açıklama yapan Bartın İl Emniyet...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, Bartın’ın Ulus ilçesinde intihara teşebbüs eden komiser Muhammet Mertoğlu (39), Karabük’te düzenlenen törenle defnedildi. Cenaze öncesi açıklama yapan Bartın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Yaşar Güler, yaşanan olayı anlattı.
“İlçe Emniyet Müdürüne direndi, tutuklattı”
Ulus İlçe Emniyet Müdürü Levent Mustafaoğlu’nun FETÖ örgütüne üye olduğundan dolayı tutuklandığını vurgulayan Güler, şöyle konuştu:
"Bunun tutuklanmasının en büyük gayreti de rahmetli gösterdi. Olay olduğu gece ’Hiç direnmeyeceksiniz, teslim olacaksınız.’ diyor. Rahmetli de ’Ben böyle uygunsuz bir emri kabul etmiyorum, sonuna kadar direnirim.’ Olay İl Emniyet Müdürlüğüne intikal ediyor, İl Emniyet Müdürümüzün girişimleriyle ilçe emniyet amiri aynı gün elbisesi soyulup tutuklanıyor, ceza evine konuluyor. İlçe, vatanseverliğinden şüphe etmediğimiz Muhammet kardeşimize emanet ediliyor, mührüyle, bayrağıyla, beratıyla beraber ve o ilçedeki görev yapan arkadaşlarıyla beraber. Olayın ardından Mertoğlu’nu ilçe kaymakamı çağırıyor. ’Bu olaylar senin yüzünden oldu.’ diyor. Bu tabi ki psikolojik bir çöküntüye sebep oluyor rahmetli de, o da çıkar çıkmaz tekrar il emniyet müdürümüzü arıyor, bilgilendiriyor üstlerini, kaymakam da tutuklandı arkadaşlar, onu da tutuklattık. Bunu kaldıramadığı için bu vahim olay meydana geliyor” dedi.
"Allah onu en yüce makamlara koysun"
Güler, çok sevdikleri, yüreği vatan sevgisi içinde kıpır kıpır olan, beraber görev yaptıkları silah arkadaşlarını yalnız bırakmamak adına, bazı şube müdürü ve polis memurlarıyla ailenin yanında bulunmak, acılarını paylaşmak için cenazeye katıldıklarını belirtti.
Kılınan cenaze namazının ardından konuşan Karabük İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever ise üzücü olaylarla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, "Zor durumlarla karşı karşıyayız ama aslan gibi vatan evlatları görevlerinin başında duruyor. Bartın’daki komiser kardeşimizde kendisi oraya atanmış bir görevli. Vatana, millete hizmet etmek için orada görevlendirilmiş, ne yazık ki elim bir kaza neticesinde görevinin başındayken kendisi vefat etmiştir. Allah onu en yüksek, en yüce makamlarına koysun. Devlet olarak kendisinin yanındayız, kendisi de görevin başındayken şehadete ermiştir" ifadesine yer verdi.
Konuşmaların ardından Fevzi Çakmak Mahallesi Fatih Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonra Mertoğlu’nun cenazesi Eskipazar ilçesi Kapucular köyü aile mezarlığında defnedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.