Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görenleri dehşete düşürmüştü: 4 metre boyunda!

Manisa'da geçen hafta görüntülenen ve uzunluğuyla şaşırtan yılanın tehlikeli olmadığı, "sarı yılan" olarak bilinen türün "tarıma yararlı olduğu" ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2017 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2017 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Görenleri dehşete düşürmüştü: 4 metre boyunda!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, zabıtaekibinin Saruhanlı ilçesinde görüntülediği ve yaklaşık 3 metre olduğu tahmin edilen yılanın halk arasında "sarı yılan" olarak da bilinen "Elaphe Sauromates" türünde olduğunun anlaşıldığı belirtildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Sarı yılan, Türkiye'de uygun habitatın bulunduğu, az bitkili çalılık ve taşlık olan her yerde yayılabilmektedir. Küçük kemirici bir hayvan olan sarı yılan, kuş ve kuş yavruları ile beslendiği gibi kemiricileri de avladığından tarıma yararlı sayılabilen zehirsiz bir yılan türüdür. Bu türün vücut uzunluğu 230 santimetreye kadar görülebilmektedir." 

Saruhanlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevli zabıta memurları, Büyükbelen Mahallesi'ndeki görevin ardından ilçeye dönerken Eski Bağlar mevkisinde, yağmurnedeniyle suyla kaplanan yol kenarında bir yılan olduğunu fark etmiş ve uzunluğuyla dikkat çeken yılanı görüntülemişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.