Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gönüllü Dalgıçlar Eğitim Aldı

Zeytinburnu Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşlardan gönüllü bir su altı arama kurtarma ekibi kurmak için kurs açtı. Kurs sonunda başarılı olan 45 gönüllü, deniz dalış eğitimini Çanakkale’de aldı.Zeytinburnu’nda yaşayan vatandaşlardan...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zeytinburnu Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşlardan gönüllü bir su altı arama kurtarma ekibi kurmak için kurs açtı. Kurs sonunda başarılı olan 45 gönüllü, deniz dalış eğitimini Çanakkale’de aldı.
Zeytinburnu’nda yaşayan vatandaşlardan kurulu Mahalle Afet Gönüllüleri Timi, Çanakkale Kabatepe Limanı’nda gerçekleştirilecek su altı arama kurtarma eğitimine katıldı. 15 kişinin katıldığı dalış eğitimi Anzac Koyu açıklarında yapıldı. Kabatepe limanından dalış teknesine binen gönüllü kursiyerler, bölgeye giderek eğitmenler nezaretinde dalış yaptı.
Zeytinburnu Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Cihad Laleşahin, Zeytinburnu’nda yaşayan gönüllülerin bu tür çalışmalarını teşvik etmek amacıyla bir kurs açıldığını belirterek, "Burada amacımız hem bu gönüllülük faaliyetlerini desteklemek hem de ilerleyen aşamada su altı ve su isti arama kurtarma eğitimi vermektir. Bu arkadaşlarımız önce Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezinde teorik eğitim aldılar. Bu eğitimde başarılı olan arkadaşlarımız, havuzda basit becerilerini gerçekleştirdiler. Regulatör alt kol gibi, yarım maske tahliye, tam maske tahliye gibi becerileri öğrendiler. Ve ilk defa bugün burada, Çanakkale’nin Kabatepe limanı mevkinde dalışa çıkacaklar. Yani amacımız arkadaşlarımızın ileride gönüllü balık adam olmalarını teşvik etmek. Onun için onlara gerekli olan desteği belediye olarak sağlamak" dedi.
Teorik eğitime yaklaşık 100 kişinin katıldığını söyleyen Laleşahin, "Teorik eğitimde 65 kişi başarılı oldu. 45 kişi de havuzdaki becerileri yaparak buraya gelmeye hak kazandı. Burada şuanda 15 kişi var. Kalanlar da bir sonraki eğitime katılacaklar" diye konuştu.
Eğitime katılan gönüllülerden Recep Uludoğan, "Zeytinburnu Gençlik ve Kültür Merkezine kaydoldum. Teorik olarak dersleri aldım. Pratik olarak havuz dalışı yaptık. Şimdi açık denizde, hocalarımızın nezaretinde deniz dalışını yapacağız. Hem keyifli geçiyor, hem de yararlı bilgiler öğreniyoruz. Benim kendi teknem var, dalışı seven bir insanım. Ama işin dalma kısmına olan hevesimizi de Zeytinburnu Belediyesinin sağlamış olduğu imkanlarla gideriyoruz" dedi.
15 Gönüllü ve eğitmenler, daha sonra Kabatepe limanından açılarak Anzak koyu açıklarında demirledi. Burada yapılan eğitim dalışı gün boyunca devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.