Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gömeç’te dünyaca ünlü tadımcıdan zeytinyağı tadımı

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, dünyaca ünlü zeytinyağı tadımcısı Kostas Liris, zeytinyağı tadımı yaptırdı. Türkiye’nin zeytinyağlarının oldukça kaliteli olduğuna dikkat çeken Kostas Liris, üreticilerin eğitilmesini istedi.Gömeç’e...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, dünyaca ünlü zeytinyağı tadımcısı Kostas Liris, zeytinyağı tadımı yaptırdı. Türkiye’nin zeytinyağlarının oldukça kaliteli olduğuna dikkat çeken Kostas Liris, üreticilerin eğitilmesini istedi.
Gömeç’e bağlı Karaağaç Mahallesi’ndeki Akkızhan Otel’de düzenlenen tadım eğitimine, tanınmış Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ve ’Sağlıklı Yaşıyoruz’ grubu katıldı. Yunanlı tadımcı Kostas Liris, çeşit çeşit zeytinyağlarını tattırırken, içine kanola yağı karıştırılmış numuneyi de tadım için ayrılan zeytinyağlarının arasına katarak sürpriz yaptı. Tadıma katılan vatandaşlar, kaliteli zeytinyağının özelliklerini öğrenirken, tadımcı Kostas Liris, zeytinyağının iyi ve kötü özelliklerini uzun uzun anlattı.
Zeytinyağında kalitenin önemine dikkat çeken Yunan tadımcı Kostas Liris, "Türkiye’de zeytinyağları oldukça kaliteli. Ancak, üretici eğitilmeli. Zeytin sineği mücadelesi yapılmalı. Bu konu kısa süreli değil, uzun süreli çalışma yapılmalı, zeytinyağının iyi ve kötü özelliklerini öğrenmek gerekiyor” dedi.
Tadıma katılan İstanbullu Nurçin Çağlar da, "Bu zeytinyağı duyusal tadım eğitimlerinin çok yararlı olduğuna inanıyorum ben. Çünkü zeytinyağı çok kıymetli bir yağ. Buna Canan Hocamız da ’Altın değerinde’ diyor. O zaman, en kaliteli zeytinyağının hangisi olduğunu bilmeli. Bunu nasıl anlayabileceğimizi bilmek ve bunu nasıl anlayacağımızı öğrenmek önemli oluyor” dedi.
Dr. Mutluhan İzmir ise "Zeytinyağı dünyanın en sağlıklı yağı ama aldığımız eğitimde Kostas Bey bize kanola yağı ile karıştırarak ne kadar kolay aldatılabileceğimizi gösterdi. Onun uçun gerçek zeytinyağını ayırt etmek çok çok önemli. Onun için dikkat etmek lazım. Gerçek zeytinyağını anlamak için” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.