Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göletin suları çekilince etrafı sinek ve pis koku yayıldı

Bilecik’e 5 kilometre uzaklıkta bulunan Pelitözü Gölet’inde suların çekilmesi ile birlikte etrafa yayılan sinek ve pis kokulardan dolayı rahatsız olan iş yapamadıklarından dolayı dertli.Pelitözü Gölet’inde suların yaklaşık 3-4 metre...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Göletin suları çekilince etrafı sinek ve pis koku yayıldı
Bilecik’e 5 kilometre uzaklıkta bulunan Pelitözü Gölet’inde suların çekilmesi ile birlikte etrafa yayılan sinek ve pis kokulardan dolayı rahatsız olan iş yapamadıklarından dolayı dertli.
Pelitözü Gölet’inde suların yaklaşık 3-4 metre geriye çekilmesi sonucu oluşan kötü görüntü ve bununla birlikte yayılan pis koku nedeniyle dolayı gölet etrafında bulunan esnaf çileden çıkardı. Son günlerde Pelitözü Baraj Göletinin çekilmesinden dolayı aşağı yukarı 2 metre su seviyesi düştüğü ifade eden Pelitözü Gölpark Çınar Bahçe işletmecisi Selami Çınar, “Dikkat ederseniz, gölet çok kötü bir duruma gitmeye başladı. Yakın zamanda 2 ay ya da 3 ay sonra burada su kalmayacak. Dikkat ederseniz çevre çok kötü bir şekilde pis kokmaya başladı. Biz işletmeciler olarak bu durumdan çok sıkıntı duymaktayız. Son günlerde havaların iyi gitmesi nedeniyle insanlar geliyor, ama kokudan o kadar rahatsız oluyorlar ki. Çok kötü bir koku yayılmaya başladı. Burada tabi suların çekilmesinden, sazlıkların kötü kokmasından dolayı kaynaklanıyor. Nem de var tabii. Gölettin kendi drenajı bizim yapmış olduğumuz işletmelerin hepsi Pelitözü Köyü’ndeki logarlara gitmektedir. Bu nedenle en yakın zamanda önlem alınmazsa burada su kalmayacak. Gölet, belediye ve Özel İdare arasında sıkıştı kaldı. Belediyeye devroldu, ama Özel İdare’nin de diğer yollardan gelen kanalların temizlenip, açılması lazım” dedi.
“Gölet kokuyor, üstüne birde sinekler bastı”
Göleti besleyen derenin boşa aktığı anlatan Çınar, “Göleti besleyen dere olan Selöz Deresi boşa akıyor fakat bir türlü buraya çevrilemedi. Geçen sene Eylül ayında falan bu dereden su gelmeye başlamıştı. Suyla beraber gölette canlanmıştı. Bu işler yapılmazsa net bir şekilde söylüyorum gölettin 2 ay sonra ne olacağı belli değil. Buradaki su Bilecik İl Özel İdaresi vasıtasıyla 2. OSB’ye satılıyor. OSB’de büyük işletmeler buranın suyundan yararlanıyorlar ve böyle giderse onlarda 2 ay sonra su da alamayacaklar buradan. Sonuç itibariyle gölet bomboş. Halbuki normalde bugünlerde ufak tefekte olsa kahvaltı vardı. Sinek, arı ve haşaratlar çok büyük derece de artınca işler kesat” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.