Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gölecik Barajı inşaatı zemin problemi yüzünden durdu

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Gölecik Barajı inşaatı, zeminde yaşanan sıkıntı sebebiyle durduruldu.Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve...

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gölecik Barajı inşaatı zemin problemi yüzünden durdu

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Gölecik Barajı inşaatı, zeminde yaşanan sıkıntı sebebiyle durduruldu.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve Ak Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan, Gölecik Barajı’na giderek Proje Müdürü Mustafa Bilgiç’ten bilgi aldı. Bilgiç, "Programa uygun bir şekilde çalışmalarımızı yaptık. Fakat daha sonra daha önce yapılan jeolojik araştırmalarda olamayan bir takım zeminde olumsuz durumlar ortaya çıktı. Dolayısıyla bu sorunları aşmak için tekrardan araştırma çalışmaları yapmak gerekti. Tabi kolay iş değil bu. Zeminde bir takım çalışmalar yapmak gerekiyor. Sondajlar açılıyor ve ona göre zeminden numuneler alınıyor. Numuneler üzerinde laboratuvar deneyleri yapılıyor. Şuanda o aşamalardan geçildi. Şimdi laboratuvar sonuçlarına göre tekrar bir baraj hesaplarının yenilenmesi konusunda çalışmalara başlandı. Buda en kısa zaman yapılması için çaba harcanıyor. 3 aydan önce tekrar faaliyete başlayamayız diye düşünüyorum. İşin gecikmesi iyi bir şey değil. Fakat olumsuz bir zemin üzerine yapılması ileride büyük tehlikelere yol açabilirdi. O yüzden şimdi yapıldığı gibi gerekli çalışmalar yapılması bu yüzden çok önemli. Zemin çalışmalarında elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Şimdi hesaplamalarla ilgili çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Barajın Karacabeylilerin 50 yıllık bir hayali olduğunu kaydeden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Baraj inşaatı çalışmalarının son durumu hakkında bilgi aldık. 3 ay sürecek bu çalışmalar sonucunda durumla ilgili kesin bir rapor ortaya çıkacak. Bu rapor doğrultusunda da gerekli çalışmalar kaldığı yerden devam edecek. Çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ettiğini yerinde gördük. Bu zemin etüdü çalışmaları sonuçlandıktan sonra yine barajda hummalı bir inşaat çalışması yapılacak. Karacabeyli hemşerilerimiz yıllardan beri efsane haline gelmiş Gölecik Barajı inşaatının taahhüt edilen süre içerisinde tamamlanmasına şahitlik edecek" şeklinde konuştu.

Baraj tamamlandığında Karacabey’e ait Gölecik, Şahinköy, Karasu, Fevzipaşa, Arız, Tophisar, Dağkadı, Çavuşköy ve Danışment köylerinde toplam 45 bin 870 dekarlık araziye su temin edecek. Aynı zamanda Gölecik Barajı, Karacabey ilçe merkezi ve çevresinin ihtiyacı olan yıllık 7,44 milyon metreküp içme ve kullanma suyunu karşılayacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.