Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gökçek’ten Brüksel’e Başsağlığı Mesajı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Brüksel’de gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili Twitter’dan yaptığı açıklamada başsağlığı diledi.Başkan Gökçek, “Brüksel’de iki terörist saldırı oldu. Öncelikle başsağlığı...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Brüksel’de gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili Twitter’dan yaptığı açıklamada başsağlığı diledi.
Başkan Gökçek, “Brüksel’de iki terörist saldırı oldu. Öncelikle başsağlığı diliyoruz ve diyoruz ki terörist her yerde teröristtir” tweeti ile takipçilerine seslenerek, saldırıyla ilgili görüşlerini paylaştı. “Teröristin iyisi kötüsü olmaz. Bizim terörist iyi, sizinki kötü olmaz” diyen Başkan Gökçek, şunları kaydetti:
“Bizde çok söz var; ‘Alma mazlumun ahını’. ‘Gülme komşuna gelir başına’. ‘Dün sana bugün bana’. Batı Türkiye’yi terör ülkesi, kendi ülkelerini güven ülkesi ilan etti. Belçika vatandaşlarından Türkiye’den uzak durmalarını tavsiye etti. Sadece Belçika mı? Avrupa öyle ilan etti. Ama ne oldu? Avrupa’da başkentlerin başkenti Brüksel kalbinden vuruldu. Hem de bir değil iki kere. Şimdi ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ikaz ediyorum. Başta Brüksel olmak üzere 28 AB ülkesinin başkentlerinde güvenlik sıfır.”
“BATI BUNDAN DERS ALACAK MI?”
Türkiye’de yaşanan terör saldırıları karşısında bazı Batı ülkelerinin vatandaşlarına Türkiye’yi yasakladığını ve uyarılarda bulunduğunu hatırlatan Başkan Gökçek, kendisinin de takipçilerine “Gitmeyin bu kentlere. Güvenliğinizi temin edemeyiz. Oralarda iseniz sokağa çıkmayın, AVM’lere gitmeyin, metrolara binmeyin” önerisinde bulunduğunu bildirdi. Sözlerine “Ne ağır geliyor laflarım değil mi? Bize de öyle gelmişti. Bazı ülkeler vatandaşlarına Türkiye’yi yasaklarken, bu yasaklamaktan keyif aldıklarını hisseder gibiydim. Ama ben keyif almıyorum. Üzülüyorum. Çünkü terörün hiçbir ülkeye acıması yoktur” diyen Gökçek, konu ile ilgili şu tweetleri attı:
- Ne suçu vardı o havaalanında veya metroda bekleyen insanların? Ancak Batı alacak mı bundan ders? Sanmıyorum. Batı vazgeçecek mi PKK’ya şehrin göbeğinde stant vermekten?”
- Ey Belçika, ey Brüksel Belediyesi. Şimdi sizin gibi hainlik yapıp, sizi vuran teröristlere Ankara Kızılay’da stant versem, ne yapardınız?
- Beni de terörist ilan edersiniz değil mi? Tabii biz yapınca terörist oluruz. Siz yapınca demokrasinin gereği olur değil mi?
- Merak etmeyin. Biz sizin gibi teröriste yataklık etmeyiz. Kolundan yakaladığımızda gereğini yaparız. Siz siz olun çifte standarttan vazgeçin. Yüzünüz olsun bir parça yüzümüze bakmaya.
- Ya içimizdeki zavallılara ya içimizdeki Türkiye düşmanlarına ne demeli? Belçika olayından sonra yumruk yemiş boksöre döndüler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.