Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gizem öğretmenin ailesinden, taraflı rapor iddiası

Bilecik’te geçtiğimiz günlerde elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Gizem öğretmeninin ailesi, 8’de 8 kusurlu bulunan kızları için taraflı rapor tutulduğunu iddia ettiler.Bursa‘da özel bir okulda sınıf öğretmeni olan Gizem Kıvılcım...

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2016 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2016 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilecik’te geçtiğimiz günlerde elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Gizem öğretmeninin ailesi, 8’de 8 kusurlu bulunan kızları için taraflı rapor tutulduğunu iddia ettiler.
Bursa‘da özel bir okulda sınıf öğretmeni olan Gizem Kıvılcım (26), yönetimindeki 16 JPG 01 plakalı motosikletin, Bilecik- İnegöl yolu üzerindeki Sütlük Köyü kavşağında, karşı yönden gelen S.K idaresindeki 34 DZ 6634 plakalı otomobille çarpışması sonucu hayatını kaybetmişti Olay yerinde tutulan kaza raporları sonucu 8’de 8 kusurlu bulunan Gizem Kıvılcım’ın ailesi tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan S.K’nın suçlu olduğu ispatlamak için olay yerinde avukat ve bilirkişi ile inceleme yaptılar. İnceleme sonrası İHA muhabirine bilgi veren Gizem Kıvılcım’ın avukatı İstanbul Barosu avukatlarından Aziz Uzun, 10 Ekim günü 15.30 civarında bulundukları yerde bir motosiklet kazası gerçekleştiğini söyleyerek, “26 yaşında bir öğretmen arkadaşımız burada can verdi. Bu olayla ilgili babası ve ailesi bize ulaştı. Bu olayla ilgili hukuki süreci savcıyla görüştük. Bu raporlar incelendi, Gizem Kıvılcım babası Rıza beyin ifadesi alındı. Karşı taraf tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış. Biz tutanakları aldık, tutanaklara baktığımızda tutanaklarda bize göre tutarsızlık var. Kazanın olma noktası diye belirtilen yer mevtanın düşme noktası. Yani kanın biriktiği nokta. Bize göre kaza 10-15 metre geride başlamış. Tutanaklar diyor ki araçla motor çarpıştı, motor 10 metre geriye düştü. Fizik kurallarına da aykırı bu. Bunun olması mümkün değil. O yüzden biz hukuki süreci bundan sonra öncelikle bu tutanağı iptal ettireceğiz önce tutanağa itiraz edeceğiz” dedi.
Avukat Aziz Uzun, “Tutanağı sadece jandarma trafik ve kazayı yapan failler tarafından ikisi ortak bir şekilde tutmuşlar. Burada tamamen taraflı bir tutanak tutma var. Keyfi bir işlem yapılmış kendi aralarında. Hiçbir trafik kazalarında gözükmeyen yüzde 100 kusurlu taraf ölen tarafa verilmiş. Bununla ilgili tutanaklara itiraz edeceğiz” dedi.
“Suç duyurusunda bulunacağız”
Eskişehir’den motor eğitmeni olan bilirkişiler getirdiklerini söyleyen Avukat Aziz Uzun, “Serdar bey bize aydınlatıcı açıklamalarda bulundu. Motorun bu şekilde düşemeyeceğini, tam noktasının belli olmadığını, tutanağın hükümsüz olduğunu bize anlattı. Biz bilirkişiler aracılığıyla ayrıca Karayolları ve trafikten mühendislerle birlikte özel bir rapor hazırlayacağız ve mahkemeye sunacağız. Müvekkilimin haklı olduğunu ortaya çıkaracağız inşallah. Ölüm nedeni beyin travması diye geçiyor. Omurilikte bir zedelenme var, beyin omuriliğinde. Yüzde 100 kusurla demelerinin sebebi şeride tecavüz. Karayolları Trafik Kanunlarının 84’üncü maddesine göre şeride tecavüz ettiği gerekçesiyle yapıyorlar. Bunun da sebebi mevtanın bulunduğu kazanın bittiği yeri kaza yeri olarak göstermişler. O sebepten dolayı. Yani aslında kazanın yapıldığı yer daha da ileride bir yer. Motosikletin yeri değiştirilmiş değil motosiklet sürülmüş. Ancak daha sonradan daha jandarma trafik gelmeden, daha jandarma ambulans gelmeden, Kendirli köyündeki tanıklar gelmeden motosiklet sürüklenmiş. Çünkü iki tane yağ birikintisi var. Bir motorun durduğu yerde var. Antifrizler filan saçılmış. Ancak başka bir bölgede de öbek halinde bir yağ birikintisi var. Yani bunun olması mümkün değil. Bunun olması için iki motorun olması lazım. Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk dedi.
“Bize olayın son bittiği yeri başlangıç noktası diye gösterdiler”
26 yaşında hayatını kaybeden genç öğretmen Gizem Kıvılcımın babası Rıza Kıvılcım ise bir elim olay karşısında kızını kaybettiğini söyledi. Kızının jandarma tutanaklarına göre 8’de 8 kusurlu olduğunu ifade eden Rıza Kıvılcım, sözlerine şöyle devam etti:
“Karşı tarafın suçsuz olduğu söylendi. Biz de cenaze esnasında acımız büyüktü ve bunlara bakamadık. Kızımızı defnettikten bir gün sonra geldik olay yerine baktık. Olay yeri kaza olma ihtimali çok az bir yer. Bize viraj diye söylenmişti. Ama viraj çok hafif bir viraj. Burada 100 tane tarafsız kişiye sorsan kızımın suçlu olduğunu gösterecek bir kanıt yok. Ama bize jandarmanın söylediği kızımız taksinin şeridine girmiş. Taksinin tekerine çarpıp cesedi taksinin önüne düşmüş diye söylendi. Ama biz geldik ve çok farklı bir görüntüyle karşılaştık. Motor cesedin düştüğü yerin 10 metre filan gerisinde kaza mahalli olmuş. Bize olayın son bittiği yeri başlangıç noktası diye gösterdiler. Başlangıç noktası çok farklı. Bizim kendimizce kanıtlarımız var. Motorun ön tekeri parçalanınca göğsünün üzerine düşüyor. Fizik kurallarına göre motorun geri gitmesi imkansız. Motor geri gitmiş olsa bile arkası parçalanır, yanları parçalanır. Ama sadece motorun göğüs kısmında sorun var. Motor ileri doğru gitmiş. Bu da gösteriyor ki kazanın olduğu yerle bize gösterilen yerler farklı yerler. Bu da gösteriyor ki tutanaklarla bir şekilde oynanmış, bir şekilde tutulmuş.”
Kasketinde kamera olayı çözecek
Kızının kasketinde kamera olduğunu anlatan baba Rıza Kıvılcım, “Kızımın kasketinde kamerası vardı. İki tane görüntüyü çözmüşler. Bir tanesi Bozüyük çıkısında, bir tanesi Bilecik civarında. Başçavuş bize üçüncü görüntüyü çözemediklerini söylediler. Sonra savcı bir fotoğrafçı vasıtasıyla 3’üncü görüntüyü çözdürmüş. Ama biz bunun içeriğini bilmiyoruz. Kaza anını gösteriyor mu bilmiyoruz. Şu anda savcılıkta. Bizim kızımız kendi hakkını sonuna kadar arardı. Sonuna kadar ne olursa olsun kızımın hakkını arayacağız. Kızımın kemiklerini sızlatmayacağız ve adalet istiyoruz. Allah kimseye, dostuma, düşmanıma dahi evlat acısı göstermesin. Kızım profesyonel bir motor kullanıcısıydı. Motoru değerinde elbiseleri vardı. Bütün teknik kurslarına gitti. Kızımın bu yolda böyle bir hata yapacağına kesinlikle inanmıyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.