Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giresunlular, Yenikapı’da “Kuşdili” ile haberleşti

Giresun Federasyonu tarafından Yenikapı’da düzenlenen Giresun Günleri’nde en çok ilgi görenlerden biri de kuşdili (ıslık) ile haberleşme oldu.Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköylülerin yüzyıllardır haberleşme aracı olarak...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2016 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2016 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Giresun Federasyonu tarafından Yenikapı’da düzenlenen Giresun Günleri’nde en çok ilgi görenlerden biri de kuşdili (ıslık) ile haberleşme oldu.
Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköylülerin yüzyıllardır haberleşme aracı olarak kullandığı kuşdili Yenikapı’da yankılandı. Kuşköylülerin tanıtım amacıyla yaptığı haberleşme ziyaretçilerin büyük ilgisini gördü.
Coğrafyanın dağlık olması nedeniyle geçmiş yıllarda haberleşme aracı olan kuşdilinin günümüzde de yaygın olarak kullanıldığını belirten Kuşköyü Dernek Başkanı Rıfat Köçek, “Günümüzde cep telefonları olsa da hala yöre halkımız bu dili yaşatıyor. Burası gibi çok kalabalık alanlarda dahi yöre halkımız birbirini ıslıkla haberleşerek bulmaktadır. Cep telefonunun şarjı bitebilir, çekmeyebilir ama kilometrelerce mesafedeki kişilerle kuşdili ile haberleşme imkanı olabilir” dedi.
Kuşdili konuşanlardan biri olan Ali Kaplan ise, “Kuşdili ile her şekilde haberleşebilirsiniz ancak sadece sevdalık yapamazsınız. Çünkü haberleşirken köyde herkes duyar” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.