Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giresun’da Karayemiş Kış Ortasında Meyve Verdi

Giresun’un Görele İlçesi Derekuşculu Köyü’nde Temmuz ayında meyve veren Karayemiş’in (Taflan) Mart ayında meyve vermesi köy sakinlerini şaşırttı.Sahilden 13 km yukarıda olan ve Sis Dağı’nın eteklerinde bulunan Derekuşculu köyü...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Giresun’da Karayemiş Kış Ortasında Meyve Verdi
Giresun’un Görele İlçesi Derekuşculu Köyü’nde Temmuz ayında meyve veren Karayemiş’in (Taflan) Mart ayında meyve vermesi köy sakinlerini şaşırttı.
Sahilden 13 km yukarıda olan ve Sis Dağı’nın eteklerinde bulunan Derekuşculu köyü sakinlerinden Şeref Şahin, bu zamana kadar ilk defa Mart ayında meyve veren taflan ağacı gördüğünü söyledi. Yörede geçtiğimiz haftalarda etkili olan sıcak ve güneşli günlere aldanan ağacın bu günlerde soğuk havaya karşı koyamadığını belirten Şahin, “Normal şartlarda temmuz ayında meyve veren taflan ağacı, önce çiçek açtı sonra da meyve verdi. Arkadaşlarla ilk gördüğümüzde şaşırdık ve tadına bakmak istedik. Yediğimizde tadının yaz aylarında olan taflandan daha tatlı olduğunu gördük. Ancak bu sevincimiz kısa sürdü. Çünkü yaşanan son soğuklarla ve şiddetli rüzgarlarla birlikte ağacın çiçekleri dökülmeye başladı” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.