Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giresun’da “5. Türk Dünyası Aşıklar Şöleni”

Giresun’da Türk kültürünün varlığını devam ettirmesi ve gelişmesi ve aşıklık geleneğinin yaşatılması amacıyla ‘5. Türk Dünyası Aşıklar Şöleni ve Pervin Behmeni Kaşkayi Halk Bilimi Sempozyumu’ düzenledi.Giresun Üniversitesi...

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Giresun’da “5. Türk Dünyası Aşıklar Şöleni”
Giresun’da Türk kültürünün varlığını devam ettirmesi ve gelişmesi ve aşıklık geleneğinin yaşatılması amacıyla ‘5. Türk Dünyası Aşıklar Şöleni ve Pervin Behmeni Kaşkayi Halk Bilimi Sempozyumu’ düzenledi.
Giresun Üniversitesi ile Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen sempozyuma 12 ülkeden yaklaşık 90 aşık ve bilim insanının katıldı. Sempozyumun açılışında bir konuşma yapan Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kafkasyalı, aşıklık geleneğinin yaşatılması ve bilimsel olarak araştırmalar yapılarak geliştirilmesine katkı sağlamak üzere bu etkinliği düzenlediklerini bildirdi. Giresun Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nazım Elmas ise, “Fındığın başkenti, kirazın ana vatanı olarak anılan Giresun bundan sonra âşıklar şehri olarak da anılacaktır. Âşıklar Şöleninin bundan sonraki yıllarda da geleneksel olarak devam ettirilecektir” dedi.
Konuşmaların ardından ozanlar açılış türkülerini icra ederek, ülkelerinin geleneklerini türküler ve şiirler eşliğinde yansıttılar. Programın öğleden sonraki bölümde Pervin Behmeni Kaşkayi adına düzenlenen sempozyum gerçekleştirildi. Sempozyum yarınki etkinliklerle sona erecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.