Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giresun’da 3 Bin Yıllık Festival Yaşatılacak

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 39. Uluslararası Giresun Aksu Festivali programı hakkında bilgi verdi. Şehit ve gazilere saygı nedeniyle müzikli eğlenceleri iptal ettiklerini, 3 bin yılın öncesine dayanan festival geleneklerinin yerine getirileceğini...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Giresun’da 3 Bin Yıllık Festival Yaşatılacak
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 39. Uluslararası Giresun Aksu Festivali programı hakkında bilgi verdi. Şehit ve gazilere saygı nedeniyle müzikli eğlenceleri iptal ettiklerini, 3 bin yılın öncesine dayanan festival geleneklerinin yerine getirileceğini söyledi.
Giresun Belediyesi Ek Hizmet binasında basın toplantısı düzenleyen Aksu, “Ülkemizde şehit haberleri annelerin, babaların yüreğini yakıyor. Ateş ise düştüğü yeri yakıyor. Türkiye’nin en güvenli bölgesi olan Giresun’da da terör saldırılarına şahit olduk. Güce’de, Doğankent’de ve Çaldağ karakoluna yapılan saldırılar, gelen şehitlerimiz içimizi acıttı. Türk Silahlı Kuvvetlerine, Emniyet Mensuplarına başarılar diliyorum. Canla, başla bu ülkenin bütünlüğü ve güvenliği için mücadele veriyorlar. Toplumun her kesimi duyarlı olmalı, siyasiler duyarlı olmalı. Komşumuzda cenaze olduğunda biz düğün yapmayız. Televizyon, radyo açmayız. Bunun için festivalin müzik ve eğlence bölümlerini iptal ettik. 2014 yılında Soma’da 301 madencimizin yaşamını yitirmesi sonunda festivalin tamamını iptal etmiştik” dedi.
“FESTİVAL 3 BİN YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR”
Uluslararası Giresun Aksu Festivali’nin 3 bin yıl öncesine dayandığını vurgulayan Aksu, “Anadolu’nun en tarihi festivalini yapıyoruz. Bu festivali, kültürü, geleneği yaşatmak zorundayız. Gelecek nesillere ulaştırma sorumluluğumuz var. Festivalimiz, 18 Mayıs tarihinde saat 11.00’de Atatürk Meydanı’nda Gezfod Fotoğraf Sergisi ile başlıyor. Festivalimize tüm halkımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Kerim Aksu tarafından düzenlenen basın toplantısına Başkan Yardımcıları Murat Ersoy, Mustafa Saraydemir, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Özdemir, Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram ve basın mensupları katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.