Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giresun Üniversitesi’nden "Aygün Attar" açıklaması

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’nden eski Rektör Aygün Attar, hakkında yazılı basın açıklaması yapıldı.15 Temmuz darbe girişimi sonrası YÖK’ün talimatıyla Giresun Üniversitesi’nde başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında 21...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’nden eski Rektör Aygün Attar, hakkında yazılı basın açıklaması yapıldı.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası YÖK’ün talimatıyla Giresun Üniversitesi’nde başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında 21 personel görevde el çektirilmişti. Görevden el çektirilenler arasında GRÜ eski Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’da yer alıyordu. Basında çıkan açığa alınma haberlerinin ardından GRÜ Yönetimi’ni ‘paralelci’ olmakla eleştiren Attar hakkında rektörlük tarafından yazılı basın açıklaması yapıldı.
Yapılan açıklamada, "FETÖ soruşturması kapsamında üniversitemiz rektörlüğü bünyesinde bir komisyon oluşturulmuş ve bu komisyonun yapmış olduğu titiz ve özenli çalışmalar neticesinde 21 personele görevden el çektirilmiştir. Görevden el çektirilenler arasında kamuoyunun da malumu olduğu üzere bir önceki dönemde rektörlük görevinde bulunmuş Prof. Dr. Aygün Attar da yer almıştır. Soruşturma sürecinde izlenen prosedür gereği söz konusu şahsın da ifadesi alınmış ve görevden el çektirmenin ana hatları kamuoyuna yansıyan yanıltıcı ve subjektif değerlendirmelerin aydınlatılması amacıyla- daha sonra kamuoyu ile paylaşılmıştır. Ayrıca söz konusu şahıs ile ilgili olarak Cumhuriyet savcılığı tarafından da bir soruşturma yürütüldüğü bilinmektedir. Rektörlüğümüz tarafından yürütülen soruşturmanın sonlandırılacağı makamın da Yüksek Öğretim Kurulu olacağının bilinmesine rağmen Prof. Dr. Aygün Attar, birtakım iftira ve hakaret içerikli basın açıklamalarıyla üniversitemiz yönetimini ve söz konusu komisyonu asılsız ve mesnetsiz bir şekilde suçlayarak kamuoyunu yanıltmaya ve yönlendirmeye çalışmaktadır. Üniversite yönetimi ve sözü edilen komisyonun büyük bir titizlik, özen, hak ve hukuka saygılı bir şekilde, zan ve vehimden uzak bir anlayışla yerine getirmeye çalıştığı bu görev, suçluluk psikolojisi bağlamında değerlendirilebilecek bir yaklaşımla değersizleştirilmeye çalışılmakta ve üniversitemizin kurumsal kimliği zedelenmek istenilmektedir. Yaklaşık 4 yıllık birikmiş sorunların çözümü, otuz bini aşkın öğrenci ve çalışanı ile yeni bir eğitim öğretim yılı hazırlıkları için gecesini gündüzüne katan, ülkemiz adına katma değer üretmeye çalışan üniversite yönetimini suni gündemler yaratarak asıl işini yapmaktan alıkoymaya çalışan bu art niyetli kişilere karşı kamuoyumuzu dikkatli ve uyanık olmaya davet ederiz. her halükarda adalet, hakkaniyet ve hukuk çizgisinden sapmayacağımızı bir kez daha ifade etmek isteriz” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.