Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giresun Üniversitesi’nde 7 FETÖ/PYD üyesi belirlendi

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, FETÖ/PYD terör örgütü ile ilgili olarak 7 öğretim elemanı ve personelin isminin öne çıktığını açıkladı. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)’nun talimatı doğrultusunda bu örgütle...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Giresun Üniversitesi’nde 7 FETÖ/PYD üyesi belirlendi
Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, FETÖ/PYD terör örgütü ile ilgili olarak 7 öğretim elemanı ve personelin isminin öne çıktığını açıkladı. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)’nun talimatı doğrultusunda bu örgütle ilgili çalışma yapmak üzere araştırma komisyonu kurulduğunu belirten Rektör Coşkun, ilk etapta tespit edilen 7 kişiden sonra çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.
Gündemi değerlendirmek üzere gazetecilerle bir araya gelen GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, YÖK’ün Dekanlarla ilgili tasarrufunun kurumsal olarak kendileri ile bir bağlantısının olmadığını söyledi. Bu konu üzerinden bazı eski Dekanların spekülasyon yapmasının anlamsızlığına değinen Rektör Coşkun, “Ülkemiz kritik ve sıkıntılı bir süreçten geçmektedir. FETÖ terör örgütünün ülkemizi kaosa sürüklemeyi amaçlayan planı sağduyu sayesinde bertaraf edilmiştir. Ülkemizde yaşanan bu darbe girişiminden dolayı hayatlarını kaybeden şehirlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.
Darbenin ne olduğunu ne anlama geldiğini Ankara’ya gidince öğrendiğini söyleyen Rektör Coşkun, “Devletimiz ülkesi ve milleti adına bir refleks göstermiştir. Bu refleks benim açımdan oldukça anlamlıdır. Bu cüreti gösterenlerin ülkemize ve milletimize yaşattıklarını unutmamız asla mümkün değildir. Gelecekte de insanlar bir terör örgütünün devletin kurumlarına nasıl sızdığını ve nasıl cüretkar davranabildiğini ibret alarak görecek ve anlayacaktır” şeklinde konuştu.
Bu süreçte YÖK’ün Türkiye Cumhuriyeti devleti üzerindeki bütün üniversitelerin dekanlarını istifaya davet etmesi ve görevlerini sonlandırması kararı karşısında kendilerine aracılıktan başka bir anlam yüklenmemesi gerektiğini vurgulayan Rektör Coşkun, “Bir cadı avı başlatmak niyetinde değiliz. Masum insanları mağdur etmek niyetinde hiç değiliz. Hükümetimizin çizdiği ve genel çerçeve içerisinde kalarak bu yapı ile mücadele edilmesi lazım. Bununla birlikte yaşananlara da müsamaha tanımamız söz konusu değildir” ifadelerine yer verdi.
YÖK’ün kararı sonrasında Giresun Üniversitesi içerisinde bazı Dekanların süreci farklı yöne çekerek girişimde bulunması ve bildiri yayınlamasının doğru olmadığını anlatan Rektör Coşkun, şunlara yer verdi:
“Tüm bunlar yaşanırken bazı dekanların açıklamaları, iddiaları, büyük bir hakaret ve iftira içeriklidir. Bir suçlu psikoloji içerisinde hareket etmektedirler. Dolayısıyla bu kişilerle ilgili idari soruşturma başlatılmış olup, gerek kurum adına gerekse örtülü olarak suçlamaları adli mercilere başvurulacaktır. Ayrıca halen Türkiye Cumhuriyetinde asaleten atanan son rektörü olarak görev yapmaktayım. Atanma sürecinde de her türlü hakaretlere maruz bırakılmıştım. Atama sürecinde YÖK’te ve Cumhurbaşkanlığı nezrinde yapılan değerlendirmelerin hepsini asılsız olduğu ortaya çıktı.”
Rektör Coşkun, FETÖ/PYD terör örgütü ile ilgili olarak kurulan komisyonun adı geçen dekanları davet ederek iddialarını ispatlamaya davet edeceğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.