Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GİMDES Başkanı Büyüközer: "Bu paralelci çete 3 yıl önce de bize darbe teşebbüsünde bulundu"

GİMDES Başkanı Büyüközer, paralelci çetenin 3 yıl önce kendi kurumlarına zarar vermeye çalıştığını söyledi.Millete darbe yapan çetenin yaptığı alçakça girişimlere her geçen gün yenisi ekleniyor. Helal gıda üretimi için firmaları...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GİMDES Başkanı Büyüközer, paralelci çetenin 3 yıl önce kendi kurumlarına zarar vermeye çalıştığını söyledi.
Millete darbe yapan çetenin yaptığı alçakça girişimlere her geçen gün yenisi ekleniyor. Helal gıda üretimi için firmaları denetleyen ve uygun görülmesi durumunda sertifika veren Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Araştırma Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer bu çetenin kurumlarına vermek istedikleri zararlar olduğunu belirterek, "GİMDES’i haritadan silme azmi ile giriştikleri o operasyonda da başarılı olamadılar. GİMDES’e maddi sıkıntılar vermenin ötesinde bir şey yapamadılar. Biz sabırla ve Allah’a tevekülle bekledik, Rabbim bu çetenin zevale doğru son koşusunu bize gösterdi" dedi.
Paralel çetenin bütün devlet kurumlarına çöreklendiği bir dönemde bu girişimin gerçekleştiğini belirten Büyüközer, "2005 yılında kurduğumuz GİMDES kurumu ile ülkemizde de ilk defa helal sertifikalama sisteminin ilerlemesi için bir çalışma başlattık. Bilhassa ihracat yapmak isteyen firmalarımız bu faaliyetlerimize çok sevindi. Helal sertifikalarımızla ilk ihracat 2009 yılında başladı. Ancak diğer devlet kurumlarında olduğu gibi TSE’de de çöreklenmiş paralelci bir kadro sosyal ortamda menfi propaganda silahı ile bu etkinliğimizi, ülkenin zararına olduğuna bakmadan, engellemeye çalışıyordu. Baktılar ki bir türlü GİMDES pes etmiyor, kendini ustaca gizleyen bu çete, hamisi olan o zamanın TSE başkanının imzası ile GİMDES mahkemeye davet edildi" ifadelerini kullandı.
"TSE’de büyük bir temizlik yapılarak çete çökertildi"
TSE avukatı, mahkeme hakimi, savcısı, İTÜ’de çöreklenmiş bilirkişisi ile tam takım paralelci bir kadro ile hukuk sistemini kan revan içinde katlederek GİMDES haksız rekabet suçlaması ile bir milyon TL cezaya mahkum edildiğini söyleyen GİMDES Başkanı, "Bu mahkemenin hemen akabinde TSE’de büyük bir temizlik yapılarak çete çökertildi. Yeni yönetimde çoğunluk temiz insanlardan oluştu. Eski başkan apar topar nasıl ayarlamışsa AK partiden milletvekili seçilerek icraatına devam etmektedir. Adı geçen çete, devlet bünyesinden tasviye edileceklerini anlayınca da Güvenli Gıda Vakfı isminde bir vakıf kurdular. TSE’deki çeteleri ile GİMDES’e yaptıkları kötülüklerden haberleri yokmuş gibi bu vakıf üst yönetimi, bu mahkumiyetin hemen akabinde GİMDES’i ziyaret ederek işbirliği yapma cüretkarlığında bulunabildiler. Şimdi bu vakıf son olaylar sebebi ile kapatıldı. İlahi adalet yerini buldu. Ben inanıyorum ki bu çetenin zulmüne uğramış, mağdur duruma düşmüş başta kendi kurumumuz olmak üzere tüm kurumların da mağduriyetleri en kısa zamanda giderilecektir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.