Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gidemedikleri Çanakkale’deki Şehitler Abidesi’nin Maketini Ziyaret Ederek Mutlu Oldular

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıl dönümünde Giresun Atatürk Meydanı’na kurulan ve bir anlamda da Çanakkale’de verilen milli mücadelenin sembolü haline gelen Şehitler Abidesi’nin maketi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.Giresun...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gidemedikleri Çanakkale’deki Şehitler Abidesi’nin Maketini Ziyaret Ederek Mutlu Oldular
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıl dönümünde Giresun Atatürk Meydanı’na kurulan ve bir anlamda da Çanakkale’de verilen milli mücadelenin sembolü haline gelen Şehitler Abidesi’nin maketi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
Giresun Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı’na kurulan Çanakkale Şehitler Abidesi’ni gören vatandaşlar telefonlarına sarılarak fotoğraf çektirdi. 25 yaşındaki bedensel engelli Hakan Gürsoy, hayatı boyunca hiç görmediği Şehitler Abidesi’ni maketi bile olsa Giresun’da görme fırsatını bulduğu için mutlu olduğunu söyledi. Hiç görmediği Çanakkale’yi oradaymış gibi yaşadığını belirten Gürsoy, “Burada insanlar benim gibi çok mutlu. Bu millet bizim her şeyimiz. Burada bize Çanakkale’yi yaşatıyorlar bunun için onlara çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Çanakkale’ye gitmeyi çok istedim ama fırsat hiç olmadı” diyen bir başka bedensel engelli Ali Aydın ise “Şuan Çanakkale’yi burada kalbimizle yaşıyoruz, bir yandan üzgünüz bir yanda da mutluyuz” diye konuştu.
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun talimatıyla kurulan anıt maketi Atatürk Meydanı’nda bir hafta boyunca sergilenecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.