Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına 2 bin 700 personel alınacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, personel alımına ilişkin, "2 bini Bakanlığımız bünyesine, 500’ü Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği teşkilatına ve 200’ü de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK)...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına 2 bin 700 personel alınacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, personel alımına ilişkin, "2 bini Bakanlığımız bünyesine, 500’ü Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği teşkilatına ve 200’ü de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) olmak üzere toplamda 2 bin 700 kişi istihdam edilecek" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yaptığı açıklamada bir süreden beri gündemde olan personel alımı konusunda nihai aşamaya geldiklerini belirtti. Bakanlığa personel alımı kapsamında 2 bini Bakanlık bünyesine, 500’ü Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği teşkilatına ve 200’ü de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna olmak üzere toplamda 2 bin 700 kişinin istihdam edileceğini duyuran Bakan Çelik, "Bakanlığımız çatısı altında istihdam edeceğimiz 2 bin kişinin tamamı 657 sayılı Kanun’un 4/B maddesine göre sözleşmeli pozisyonda görev yapacak kimseler olacak. Ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi ve veteriner hekim gibi alanlardan istihdam edilecek 2 bin kişinin alımına ilişkin takvimi en kısa sürede açıklayacağız. Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesine alınacak 500 kişiye ilişkin olarak ise başvuru süreci devam etmektedir. Tarım Kredinin 17 bölge birliğine bağlı kooperatiflerde 286 kooperatif görevlisi, 204 ziraat mühendisi istihdam edilecek. Merkez Birliği bünyesine ise 10 müfettiş yardımcısı alınacak. Ayrıca TKDK bünyesine de 200 kişi alacağız. Alacağımız 200 kişi denetim, hukuk, yerinde kontrol, proje uzmanı ve idari konularda görev yapacak. TKDK’nın personel alımına ilişkin detaylar önümüzdeki günlerde kamuoyumuzla paylaşılacaktır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.