Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik Siirt’te

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Kardeş Şehir Projesi” kapsamında düzenlenecek programa katılmak için geldiği Siirt’te, “Ankara’ya sağlıklı bilgilerle, Ankara’dan buradaki ihtiyaçları görecek şekilde her türlü...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Kardeş Şehir Projesi” kapsamında düzenlenecek programa katılmak için geldiği Siirt’te, “Ankara’ya sağlıklı bilgilerle, Ankara’dan buradaki ihtiyaçları görecek şekilde her türlü desteği verecek şekilde donanımlı bir gidişimiz olacak” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nin “Kardeş Şehir Projesi” kapsamında, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Yasin Aktay, Abdulhamit Gül, Şaban Dişli ve işadamı Nihat Özdemir ile Sakarya’dan bir heyetle birlikte Siirt’e geldi. Havaalanında Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve kent protokolü karşılanan Bakan Çelik, daha sonra Siirt Valiliği’ne geçti. Valilik girişinde şeref defterini imzalayan Bakan Çelik, valilik makamında Vali Tutulmaz tarafından brifing aldı.
Siirt’in güvenlik ve tarımsal sorunları hakkında Bakan Çelik ve beraberindeki heyeti bilgilendiren Vali Tutulmaz, kardeşlik köprüsünün tanıklığını bugün birlikte düzenleyecekleri etkinlikle yapacaklarını ifade etti. Tutulmaz, 3 dilli kadim bir şehir olan Siirt’in bölgenin en huzurlu kenti olduğunu söyledi.
AK Parti’nin organize etmiş olduğu kardeşlik köprüleri çerçevesinde Sakarya’dan bugün Siirtlilere misafir geldiklerini aktaran Bakan Çelik ise, güzel bir kaynaşma gecesi tertipleneceğini söyledi. Çelik, "Bu günün ayrı bir güzelliği de Kadir Gecesi’ne bu etkinliğe tevafuk gelmesi oldu. Bu da bizleri mutlu etti. Bu ziyaretler Ramazan, iftar ve sahur programları kardeşlik köprülerinin yanında bakanlıklarımızın ve bakanlığımızın sorumluklar alanı içerisinde yapılanlar ve yapılması gerekenlerin değerlendirileceği buluşmalardır. Biraz sonra il müdürlüğümüz de ayrıntılı bir şekilde bilgi alıp bu alanda Siirt’te yapılması gereken yatırım veya bakış açıları, tarım ve hayvancılıkla ilgili ne olmalı? Bunları inşallah irdeleyeceğiz. Siirt küçükbaş hayvancılığın son derece yaygın olduğu illerin başında gelmektedir. Gerek arıcılık ile ilgili gerekse fıstık ve benzeri ürünlerde ve özellikle küçükbaş hayvancılıkta bakanlığımızın ne tür katkılar sunacağı konusunu inşallah değerlendirerek, Ankara’ya sağlıklı bilgilerle, Ankara’dan buradaki ihtiyaçları görecek şekilde her türlü desteği verecek şekilde donanımlı bir gidişimiz olacak" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.