Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genetiği Değiştirilmiş Bitkiler İKÜ’de Tartışılıyor

Gıda ve ilaç sektörlerinde kullanımı giderek yaygınlaşan Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların inceleneceği çalıştay, İstanbul Kültür Üniversitesi’nde toplanıyor.İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi, Moleküler...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gıda ve ilaç sektörlerinde kullanımı giderek yaygınlaşan Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların inceleneceği çalıştay, İstanbul Kültür Üniversitesi’nde toplanıyor.
İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ile Hukuk Fakültesi’nin ortak düzenlediği çalıştayda, ithal edilen tarım ürünleri arasında büyük paya sahip Genetiği Değiştirilmiş Organizmalarla (GDO) ilgili Türkiye’deki yasal düzenlemeler ele alınıyor.
GDO’nun ve gen teknolojisinin yarattığı risklerin konuşulacağı “Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Hukuki Süreçler” başlıklı çalıştay, 31 Mart 2016 Perşembe günü İKÜ’de toplanacak. İKÜ Ataköy Yerleşkesi Prof. Dr. Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleşecek çalıştayda, gıda ve ilaç sektörlerinde kullanımı giderek yaygınlaşan GDO’nun tarihçesi, insan sağlığı açısından taşıdığı risk düzeyi ve Türkiye’deki Biyogüvenlik mevzuatı incelenecek.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabahattin Özcan, Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dürdane Kolankaya, Türkiye Biyogüvenlik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Yardımcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TAGEM Tarla Bitkileri Daire Başkanı Dr. İsa Özkan ve İKÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Özaydın ile İKÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nilüfer Köker’in konuşmacı olarak katılacağı çalıştay, 10.00 - 16.00 saatleri arasında gerçekleşecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.