Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Afganistan’ı Ziyaret Etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Pakistan ziyaretinin ardından Afganistan’a da resmi ziyarette bulundu.Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Eşref Ghani Ahmedzai’nin makamında kabul ettiği Orgeneral Akar’ın;...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Pakistan ziyaretinin ardından Afganistan’a da resmi ziyarette bulundu.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Eşref Ghani Ahmedzai’nin makamında kabul ettiği Orgeneral Akar’ın; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kadem Shah Shahım ve Milli Savunma Bakanı Vekili Muhammed Masoom Stanikzai ile de ikili görüşmeler yaptığı kaydedildi.
Orgeneral Akar’ın her iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin önemini, "Türkiye ve Afganistan arasında kökleri geçmişe dayanan samimi bir diyalog vardır. Türk Silahlı Kuvvetleri de Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü harekatında olduğu gibi ’Kararlı Destek Misyonu’ kapsamında da Afganistan’da varlığını devam ettirecektir. Afgan Milli Güvenlik Güçlerine olan desteğimiz de artarak devam edecektir. Türkiye-Afganistan-Pakistan üçlü zirvesi bölgedeki istikrarın sağlanması adına önemli bir mekanizma olduğunu kanıtlamıştır" şeklinde dile getirdiği bildirildi.
Ayrıca, Orgeneral Akar’ın Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı ve Kuzey Eğitim Yardım ve Danışma Komutanlığı’nda görev yapan Türk personel ve Kabil Büyükelçisi Ali Sait Akın ile görüştüğü ifade edildi.
Orgeneral Akar’ın, bir önceki görevinde NATO Kara Unsur Komutanı olarak İzmir’de görev yapan Afganistan Kararlı Destek Misyonu Komutanı Orgeneral John Nicholson’ı da ziyaret ederek, Türkiye’nin hem NATO kapsamında hem ikili olarak Afganistan’da varlığını devam ettireceğini ifade ettiği kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.